Terapeutică:Cum combatem viermii intestinali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paraziţii intestinali ai adultului sunt tenia (panglica), limbricii şi oxiurile, iar copiii sunt mai expuşi la „atacurile” giardiei. Limbricii şi oxiurile apar mai frecvent în mediul rural, în timp ce giardia afectează mai mult copiii din oraşe (mai ales în centrele de plasament).

„Infecţia cu limbrici apare datorită consumului de fructe şi de legume nespălate, infestate cu ouăle acestor paraziţi, în timp ce apariţia oxiurilor, viermi cilindrici foarte mici, este cauzată de o igienă precară a mâinilor", explică Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Obligatorie este şi curăţarea unghiilor, a locului unde se serveşte masa, dar şi igiena riguroasă a alimentelor consumate pentru a evita infestarea cu aceşti agresori periculoşi.

Seminţele de dovleac reprezintă un leac eficient în lupta cu viermii intestinali, în special cu oxiurile. Copiii trebuie să consume 10-15 grame de seminţe pe zi, în timp ce adulţii vor mânca o cantitate mai mare: 20-30  de grame.

Seminţele, mestecate foarte bine, se înghit, iar în final se bea o cană cu ceai de cimbrişor, care grăbeşte eliminarea viermilor. Tratamentul trebuie urmat cel puţin 10 zile.

pulberea de pelin e foarte eficientă în distrugerea limbricilor. Se amestecă o jumătate de linguriţă de pulbere cu o linguriţă de miere şi se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, un interval de şapte zile pe lună.

Cimbrul de cultură favorizează eliminarea paraziţilor intestinali, datorită uleiului volatil bogat în timol. Infuzia se prepară din două linguriţe de plantă  la o cană de apă. Se consumă două căni pe zi, timp de o săptămână.

Infuzia de urzică şi-a căpătat renumele de duşman al paraziţilor intestinali. Leacul e foarte eficient când se prepară din două linguriţe de plantă uscată, care se infuzează, cinci minute, într-o cană cu apă fiartă. Zilnic se beau câte două ceşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite