Tel Verde pentru părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de azi, părinţii au o linie telefonică pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei, unde pot întreba orice referitor la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I din anul şcolar 2012-2013.

Numărul este 0 800 816 ABC, unde ABC reprezintă indicativul fiecărui judeţ (de exemplu, 256 pentru Timiş, 257 pentru Arad sau 021 pentru Bucureşti). Linia este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00.

„Fiecare părinte este important pentru noi şi fiecare copil este important pentru noi. Fiecare are problema lui, individuală, cazul unuia nu seamănă cu al altuia, de aceea îi invit pe părinţi să sune cu încredere la Tel Verde din judeţul lor, astfel încât să le dăm o informaţie relevantă pentru cazul lor concret", a spus Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei. Acesta i-a sfătuit pe părinţi să ţină cont doar de informaţiile primite prin Tel Verde şi de cele oficiale şi să nu ţină cont de zvonuri.

Inspectorii generali vor fi evaluaţi în funcţie de modul în care vor comunica cu părinţii, astfel încât aceştia să fie bine informaţi cu privire la clasa pregătitoare şi la clasa I.

„Elemente importante ale evaluării inspectorilor generali vizează dialogul cu părinţii şi modul în care soluţionează problemele concrete ale acestora. Este datoria fiecăruia să fie proactiv şi permanent în ascultarea nevoilor părinţilor. Fiecare angajat din educaţie trebuie să înţeleagă că pentru un părinte nimic nu este mai important decât educaţia copilului său şi de aceea trebuie să mergem zilnic către dialogul cu părinţii", a mai spus ministrul Funeriu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite