Străinii cheltuiesc peste 60 de milioane de euro anual pentru intervenţii medicale în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

An de an, peste 20.000 de străini vin în România pentru intervenţii medicale, aceştia cheltuind pentru serviciile medicale, cazare şi masă mai mult de 60 de milioane de euro.

„Nu există o statistică oficială în acest sens, dar din discuţiile noastre cu reprezentanţii turismului medical, putem estima că peste 20.000 de straini au venit anul trecut pentru turism medical în România”, a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), citat de Mediafax.

Mai exact, un străin cheltuieşte, în medie, între 1.500 şi 2.000 de euro pentru o intervenţie medicală în România, arată specialiştii, adăugând că un turist stă în România minimum 14 zile într-un an. „În afara tratamentului în sine va trebui să revină şi la consultaţii. Astfel, cheltuiala medie pe cazare şi masă ajunge, de asemenea, la 1.500 de euro de persoană”, au explicat experţii.

Ce intervenţii îi atrag pe specialişti

Din cei 20.000 de străini, aproximativ 8.000 vin pentru chirurgie estetică, 7.000 pentru intervenţii dentare complexe (implanturi dentare), iar restul pentru operaţii de micşorare a stomacului, investigaţii oftalmologice în spitale private şi alte tratamente.

Cei mai mulţi străini care vin pentru servicii medicale provin din Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Israel şi au între 40 şi 60 de ani, spune şi Răzvan Nacea, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Turism Medical (ANAT).

„Pentru a atrage pacienţi din alte ţări, cabinetele şi clinicile dentare încheie parteneriate cu agenţii din străinătate. Serviciile medicale din România sunt mult mai ieftine comparativ cu în multe ţări din Europa, iar pacienţii pot ajunge astfel să facă economii considerabile venind aici”, a afirmat şi Dragoş Răducan.

Societatea Română de Reabilitare Orală şi Societatea Română de Turism Medical Dentar a organizat în perioada 27-28 mai, în parteneriat cu FPTR, o conferinţă internaţională pe tema turismului medical şi medical dentar.

Pe aceeaşi temă:

Turismul medical ia amploare: românii lasă mii de euro pentru tratamente într-o clinică privată din Istanbul

Deschis în urmă cu nouă ani, Centrul Medical Anadolu din Istanbul atrage, în prezent, în fiecare lună, în jur de 500 de pacienţi străini. Aproximativ 50 de romani caută săptămânal rezolvare la diferite probleme de sănătate, în top aflându-se diferite tipuri de cancer.

România, raiul turismului medical

Nu aş fi scris acum despre acest subiect dacă în urmă cu câteva zile o redacţie de ştiri nu ar fi considerat că şi-ar putea îmbogăţi materialul şi cu opinia unui consultant din societatea civilă - respectiv cu opinia mea. Redacţia avea în baza de date un număr greşit de telefon la care şi cu alte ocazii, un cetăţean care se pare că este onorat de a fi confundat cu mine îşi exprimă cu generozitate opiniile, în numele meu!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite