Sistemul cardului de sănătate este nefuncţional încă din această dimineaţă. Medic de familie: „Deja anormalul a devenit banalitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul în baza căruia funcţionează cardul de asigurări de sănătate nu funcţionează încă din această dimineaţă. Medicii de familie nu pot verifica dacă pacienţii au sau nu calitatea de asigurat, nu pot elibera bilete de trimitere, nu pot da reţete şi nu pot valida consultaţiile pe care le fac.

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu funcţionează, susţin medicii de familie care întâmpină dificultăţi în accesarea sistemului încă din această dimineaţă. 

„Nu merge în toată ţara. Nu pot face nimic, nu pot verifica nici calitatea de asigurat, nu pot să fac raportările pentru luna anterioară, majoritatea funcţiilor sunt pe roşu şi nu funcţionează. Am pacienţi care aşteaptă în faţa cabinetului, probabil că pe mulţi îi vor reprograma”, a explicat, pentru „Adevărul”, doctorul Rodica Tănăsescu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF). 

La rândul său, medicul Gindrovel Dumitra, susţine că, în cazul său, sistemul a mers cu dificultate. „Avem pacienţi la uşă, a fost un grad de nervozitate, oamenii se aşteptau să primească reţete. Deja anormalul a devenit o banalitate în România. Se întâmplă ca la fiecare început de lună, sistemul să nu funcţioneze, e subdimensionat. Din păcate, au de suferit pacienţii şi nouă ne îngreunează munca”, a arătat medicul de familie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite