Semnele infarctului suferit de Mihai Tudose au fost atipice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de sănătate a fostului premier Mihai Tudose, care a suferit un infarct extins, este în continuare critică.

Potrivit unor surse politice, acesta ar putea fi supus unei noi intervenţii, cu toate că fostul şef al Executivului a scris, pe contul său de socializare, că se simte bine după ce două stenturi i-au fost montate de cardiologii de la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. 

Afirmaţiile lui Tudose sunt susţinute şi de medicul Şerban Bubenek, managerul unităţii sanitare, care a declarat că Mihai Tudose a trecut cu bine de intervenţii. Diagnosticul pus de doctori a fost infarct miocardic acut inferior întins. 

Ce s-a întâmplat la restaurant

Încă din momentul în care i s-a făcut rău la restaurantul unde se afla alături de colegii săi de partid, între care şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, se ştia că fostul premier a suferit un infarct. 

„A făcut infarctul, marţi, la restaurant. A căzut, şi-a pierdut cunoştinţa pentru o scurtă perioadă. Şi-a revenit, dar era foarte slăbit, era cu semne de infarct. S-a trimis maşina de prim ajutor şi după a fost transportat de o maşină de terapie intensivă a SMURD-ului către Institutul C.C. Iliescu. A fost şi o maşină de Ambulanţă cu medic, dar la diferenţă foarte mică de maşina de la SMURD însă maşina SMURD fiind cu competenţa cea mai înaltă l-a dus la spital. 

Pe teren inima nu i s-a oprit. De la electrocardiograma făcută la faţa locului s-a descoperit infarctul. C.C. Iliescu era de gardă pe infarct, medicii s-au comportat exact cum s-ar fi comportat cu oricare alt pacient care ar fi suferit un infarct”, au explicat oficiali din Sănătate pentru „Adevărul”. 

Potrivit specialiştilor, Mihai Tudose a avut semne atipice ale infarctului. „De regulă, unele infarcte sunt cunoscute, cu dureri precordiale, cu iradiere în braţul stâng, poate în gât, care apar brusc, uneori sunt însoţite de transpiraţii. Dar sunt şi alte manifestări atipice: manifestări digestive, stări de oboseală generalizată care să fie fără durere evidentă, aşa cum a acuzat şi fostul premier”, au continuat aceiaşi oficiali. 

Românii nu recunosc semnele infarctului

Românii, spre exemplu, nu prea ştiu să recunoască aceste semne si ajung, spre deosebire de alţi europeni, destul de târziu la spital. Serviciul 112 ar trebui apelat dacă durerea în piept durează peste 10 minute. 

„Primul semn pe care pacientul trebuie să îl ia în considerare este durerea ca o menghină în piept, nu junghiul. Dacă durerea ţine mai mult de 10 minute, este necesar ca pacientul să apeleze 112. După un infarct, muşchiul inimii slăbeşte, astfel că pacienţii trebuie să respecte cu sfinţenie ce le spune medicul şi să ia tratamentul recomandat. După vârsta de 50 de ani pacienţii trebuie să meargă de două ori pe an la medic, sau chiar mai des dacă specialistul aşa recomandă”, a declarat şi profesorul Mircea Cinteză, şeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite