Sechelariu. O înmormântare prea liniştită

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea nu poate fi împărţită în alb şi negru. Cu atât mai mult un om. Dumitru Sechelariu nu a fost nici răul absolut, cum l-au creionat inamicii politici, dar nici un sfânt, cum încearcă să-l prezinte acum mass-media.

Fostul primar al Bacaului a fost gri, ca orice alt om.  

Şi a mai fost Dumitru Sechelariu un om-spectacol. Apariţiile sale la televizor au fost adevărate show-uri. A reuşit, de altfel, să facă spectacol şi pe ultimul drum. Înmormântarea sa, decalată cu vreo două ore faţă de program, a scos în stradă mii de băcăuani, în marea lor majoritate, cetăţeni în vârstă.  

Mulţi au venit, după cum au spus, din simplă curiozitate, dar au fost cât pe ce să facă o mini-revoluţie, supăraţi că nu se închide circulaţia auto în zona cimitirului. Iar, spre consternarea unora, în mai multe puncte de pe traseu, cortegiul a fost aplaudat de oamenii aflaţi pe marginea străzii.  

Sicriul a fost cărat până la dric de preşedintele Consiliului Judeţean, de un deputat PSD, de primarul staţiunii Slănic Moldova şi de fostul primar al localităţii Sascut. Toţi au fost apropiaţi într-o vreme de familia fostului primar.

Şi Gigi Becali a făcut show. A făcut băi de mulţime, s-a fotografiat cu toţi cei care au dorit să se imortalizeze împreună cu el. În zona centrală a oraşului, practic, a confiscat înmormântarea. Totuşi, întrebat dacă are de gând să-şi plătească datoria de 800.000 de euro, a făcut ochii cât cepele şi, apoi, stânga-mprejur, fără să răspundă.

În afară de un bătrân căruia i s-a făcut rău şi pentru care a fost chemată o ambulanţă, nu au fost incidente la înmormântare.  

De altfel, a fost o înmormântare liniştită. Mult prea liniştită.  
 

Pentru că de-abia acum începe show-ul.
 
contrasens.com

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite