Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tereza Marinică
Tereza Marinică

Tereza Marinică este o reşiţeancă de 60 de ani. Ea a luat decizia să îşi facă abonament la ziarul „Adevărul" pentru că urăşte politica, iar cotidianul nu acordă o atenţie deosebită scandalurilor de pe scena politică.

„Îmi plac articolele cu tineri"

„Am abonament de un an şi sunt mulţumită de articolele publicate. Îmi place să văd materiale despre tineri şi ziarul vorbeşte din plin despre această categorie, dar şi despre situaţa economică a ţării", a spus reşiţeanca. Ea a adăugat că o interesează şi articolele despre pensionari. „Vreau să ştiu ce se mai întâmplă cu pensiile şi care sunt deciziile care se iau la Bucureşti pe această temă", a explicat Tereza Marinică. Femeia este şi bunica a doi copii. Pentru nepoţii săi a cumpărat colecţiile de DVD-uri cu  Scooby-Doo şi Tom şi Jerry. „Dacă nu aş fi avut abonament la ziar, nu ştiu dacă aş fi avut ocazia să prind colecţiile pe raft", a mai spus reşiţeanca. 

De ce nu merge justiţia?

Un domeniu important de activitate, care asigură atât echilibrul, cât şi ordinea într-o societate, este justiţia. În mod nedrept, am ajuns astăzi ca unele decizii ale justiţiei din România să fie controversate şi combătute de deciziile instanţelor internaţionale. Încă nu se doreşte o reală reformă în acest domeniu, toate guvernările care s-au succedat după 1990 au luat doar măsuri de faţadă, care să nu pună în pericol şi să nu lezeze interesele politicienilor şi clientelei lor.

Modul de organizare al acestui sector de activitate este încă dependent de puterea politică, uneori  executând ordinele acesteia şi punând în scenă un simulacru de anchete şi procese, în multe situaţii fără finalitate. Ca atare, este necesar să fie adoptată o structură organizatorică prin care atât procuratura, cât şi instanţele de judecată să fie total independente de politicieni. În plus, un act juridic nu va putea fi finalizat în mod corespunzător dacă personalul din domeniul justiţiei nu are la bază o solidă pregătire profesională, experienţă şi nu dovedeşte o reală corectitudine şi seriozitate.

Schimbările produse la nivelul puterii, după 1990, au impus şi punerea legislaţiei în acord cu noua situaţie socială şi economică. Din nefericire, în această dificilă acţiune, s-au implicat neprofesionişti în domeniul legislatiei, lucru care se perpetuează şi astăzi. 

Andrei Muşat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite