Oportunităţi mari pentru studenţii de la Transporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti a încheiat contracte de colaborare cu mari companii de autovehicule precum Dacia Renault, unde studenţii fac practică. Colaborările externe cu marile companii de autovehicule şi programele de schimb studenţesc atrag anual sute de studenţi.

Facultatea de Transporturi are o tradiţie de peste 50 de ani. În prezent, facultatea are patru specializări la cursuri de zi: Autovehicule rutiere şi Vehicule pentru transportul feroviar - în domeniul Inginerie mecanică, Ingineria transporturilor şi a traficului - în domeniul Ingineria transporturilor şi Telecomenzi şi electronică în transporturi - în domeniul Inginerie electronică şi telecomunicaţii.

Facultatea pregăteşte absolvenţi în patru specializări pentru studii aprofundate (Economicitatea şi securitatea autovehiculelor, Vehicule feroviare pentru mari viteze, Logistica transporturilor şi Sisteme telematice pentru transporturi) şi în specializarea Transport şi trafic urban, la cursuri de master (cu durata de doi ani).

O facultate orientată pe servicii

În facultate este organizată şi pregătirea prin doctorat, sub conducerea a şase profesori. „În Politehnică există o ierarhizare a facultăţii, chiar dacă nu este acceptată de către toţi. Într-o clasificare virtuală, Facultatea de Transporturi ar ocupa locul trei.

Studenţii vin aici pentru că este o facultate mai orientată pe servicii, mai ales acum, când industria este într-o perioadă critică şi lumea vrea să se formeze pentru servicii” explică prof. dr. ing. Corneliu Mihail Alexandrescu, decanul facultăţii.

Absolvenţii Facultăţii de Transporturi au competenţe în concepţia, construcţia şi exploatarea vehiculelor rutiere şi feroviare, trafic şi siguranţa circulaţiei, managementul transporturilor, legislaţie în transporturi, electronică şi telecomenzi în transporturi, sisteme inteligente de transport.

Echilibrul între pregătirea fundamentală tehnică generală şi de specialitate a creat posibilităţi de afirmare a profesionalismului absolvenţilor facultăţii şi în alte sfere ale activităţii economico-sociale: administraţie publică, comerţ, asigurări, expertize tehnice.

Gamă largă de locuri de muncă

Calitatea pregătirii profesionale în concordanţă cu cerinţele pieţei forţei de muncă a făcut ca marea majoritate a absolvenţilor facultăţii să îşi găsească în scurt timp loc de muncă.

„Absolvenţii şi-au găsit în mare măsură locuri de muncă în domeniile pe care le-au studiat. Astfel, pregătim ingineri specialişti pentru proiectare, fabricare, mentenanţă automobile, dar şi marketing şi vânzări, destul de căutate în ultimul timp“,explică decanul Facultăţii de Transporturi. Acesta mai spune că, la specialitatea Telecomenzi şi electronică în transporturi, studenţii au ca obiect cercetarea şi proiectarea pentru echipamente şi sisteme electronice, pentru toate modurile de transport.

image

Metrorex şi RATB sunt doar câţiva dintre potenţialii angajatori

Numărul studenţilor din facultate este de circa 2300. Profesorii şi studenţii desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică în cadrul catedrelor de specialitate.

Care sunt posibilii angajatori

Posibili angajatori pentru absolvenţii facultăţii sunt: societăţile de proiectare vehicule şi componente, firmele de construcţii şi reparaţii vehicule (auto şi feroviare), societăţile de service şi întreţinere vehicule, societăţi de transporturi interne şi internaţionale, firmele de comercializare vehicule şi piese de schimb, societăţile de cale ferată, întreprinderile mari, cu transporturi ferate uzinale, firmele şi regiile de transport public (ex. METROREX şi RATB), societăţi de transport multimodal şi logistică (auto, feroviar, naval, aerian), companiile de asigurări şi agenţiile vamale, societăţile de exploatare şi întreţinere pentru echipamente electronice şi IT (hard şi soft), companiile de telecomunicaţii, învăţământ, cercetare.
Elevii care doresc să urmeze cursurile unei facultăţi din cadrul Politehnicii Bucureşti se pot pregăti pentru examenul de admitere online, pe site-ul http://admitere.pub.ro.

De asemenea, candidaţii pot urma cursurile săptămânale de pregătire oferite de profesori de matematică şi fizică ai Universităţii Politehnica Bucureşti. Pe site, elevii pot face simulări ale examenului de admitere şi pot accesa subiectele din anii trecuţi.

image



Colaboratorii facultăţii

Parteneri din industrie: DACIA-Renault, Rolem, INA-Schaeffler, Autoliv, Continental, Electroprecizia, Hibrom, Rolem, INAR S.A., Ford, Draxelmaier, Compa, Atlassib, Siemens, unităţi Auto-service.

Alte companii: BMW – Regensburg, VW - Zwickau, Mercedes – Stuttgart, Continental.

Programe de schimb studenţesc: Universităţi din Konstanz, Aachen, Karlsruhe, Belfort, Zwickau, Compiegne, Troyes, Toulouse, Orleans, Paris VI, Gent, Wayne State University – Detroit şi alte universităţi partenere din Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Spania; Facultatea de Inginerie Mecanică are parteneriate cu universităţi din străinătate şi în cadrul acestora oferă stagii pentru pregătirea doctoratului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite