Mircea Geoană s-a întâlnit cu ambasadorii statelor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, preşedintele Senatului
Mircea Geoană, preşedintele Senatului

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorii statelor europene. Demnitarii au discutat despre soluţiile politice din ultimele luni, starea sistemului de justiţie, reforma pensiilor şi măsurile preconizate a se adopta în sistemul de sănătate.

Mircea Geoană a afirmat că va aduce la cunoştiinţa ambasadorilor statelor europene poziţia Senatului României în câteva în câteva chestiuni de importanţă majoră în ceea ce priveşte evoluţiile din ultimele luni, stadiul adoptării celor două coduri de procedură - civil şi penal, reforma pensiilor şi coplata în sistemul de sănătate, strategia naţională de în domeniul apărării şi proiectul scutului antirachetă.

Mircea Geoană a precizat că de pe agenda discuţiilor nu pot lipsi temele Consiliului European, care se desfăşoară în aceste zile la Bruxelles, mai ales răspunsul Uniunii Europene la situaţia din Grecia, care afectează întreaga regiune. De asemenea, "Strategia Europa 2020" şi două dintre proiectele europene care au maximă relevanţă pentru România, Proiectul de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale şi "Strategia Dunării" au fost alte subiecte de interes abordate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite