Metrorex deschide de luni accesul la gurile de metrou dinspre Splaiul Independenţei şi Bulevardul Unirii, în Staţia Unirii 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul la metrou dinspre Splaiul Independenţei şi Bulevardul Unirii, în Staţia Unirii 1 va fi deschis luni, cu o zi mai devreme faţă de data estimată iniţial.

Metrorex anunţă că pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control-acces a solicitat constructorului să crească mobilizarea pe şantier şi precizează că se fac în continuare „toate eforturile” pentru ca lucrările la sistemul de control acces să fie finalizate în cel mai scurt timp.

„Metrorex asigură publicul călător că va depune în continuare toate eforturile, împreună cu Antreprenorul sistemului de control-acces, pentru că lucrările să fie finalizate, în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp posibil”, anunţă Metrorex.

Noul sistem s-a dovedit a fi, însă, unul problematic pentru călători. În primul rând, cartelele de acces, care au desenată o săgeată, trebuie introduce cu acea săgeata orientată spre călător şi nu spre dispozitiv. O altă problemă a noilor sisteme e reprezentată de citirea cartelor care se face destul de greu în unele cazuri.

Fapt care a îngreunat mersul lucrurilor la orele de vârf în unele staţii, ceea ce a produs haos şi cozi imense la punctele de control. Călătorii au aşteptat câteva zeci de minute la cozi ca să intre în metrou în staţiile Unirii şi Pipera.

Sancţiunile primite de Metrorex înainte de începerea modernizărilor 

Modernizările au început după o serie de controale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov efectuate în luna noiembrie, care au identificat o serie de neconformităţi la nivelul staţiilor de metrou, în spaţiile comune (peroane, pasaje), cât şi la nivelul ieşirilor către suprateran. 

Drept urmare, Metrorex a primit peste 30 de sancţiuni contrvenţionale, în cuantum de 13.500 lei (6 amenzi şi 24 de avertismente). 

Unde mai urmează modernizări

Proiectul de modernizare a instalaţiilor de control acces a început în luna aprilie, fiind o investiţie de aproape 150 de milioane de lei şi presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi, cu o vechime de peste 20 de ani, cu porţi de acces batante.

Reprezentanţii Metrorex susţin că noile porţi de acces vor avea dublă utilitate, atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât şi prin sistemul de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate staţiile de metrou.

Până la acest moment au fost finalizate lucrările de modernizare la 42 de puncte de acces din 20 de staţii. Metrorex anunţă că, în perioada 19 iulie - 29 august, încep lucrările de modernizare a instalaţiilor de taxare de la 21 de puncte de acces din 11 staţii de metrou.

În următoarea perioadă lucrările vor avea loc în statia Aurel Vlaicu 29 iulie – 1 august, în Constantin Brâncoveanu 22 - 25 iulie, în Tineretului şi Apărătorii Patriei 2 – 5 septembrie, în Dimitrie Leonida şi Costin Georgian 9 – 12 septembrie, în Pantelimon şi Berceni 16 – 19 septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite