Mersul trenurilor a fost afectat de un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mersul trenurilor a revenit la normal după câteva ore
Mersul trenurilor a revenit la normal după câteva ore

Mersul trenurilor a avut de suferit la Braşov, din cauza neatenţiei unui şofer de TIR, care nu a respectat semnele de circulaţie.

CFR Călători a anunţat ieri că mersul trenurilor a fost afectat în urma unui accident. Mai exact, în jurul prânzului, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Codlea (Braşov), semnalizată cu indicatorul rutier Crucea Sfântului Andrei, trenul Dacia IR347 Viena - Bucureşti a lovit un vehicul cu gabarit mare. D

Din fericire doar mersul trenurilor a fost afectat, întrucât s-au înregistrat întârzieri. Reprezentanţii CFR au anunţat că în urma impactului, locomotiva a fost avariată, însă pasagerii şi echipa CFR nu au păţit nimic. Mersul trenurilor a revenit la normal pe linia respectivă după o întârziere de câteva ore. 

Mersul trenurilor. Garnitură zilnică spre capitalele europene 

Trenul implicat în accident are drum zilnic spre Viena. De anul acesta, pasagerii vor putea călători zilnic cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (39 de euro biletul), Budapesta (29 de euro) şi Sofia. De asemenea, oferta de transport internaţional cuprinsă în mersul trenurilor are şi garnituri directe zilnice către Budapesta din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj.

În ceea ce priveşte transportul intern, în anul 2015 trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa vor avea în continuare durate de parcurs reduse, de aproximativ 2 ore.

Pe de altă parte, vor continua lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Sighişoara – Curtici pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers care va avea efect direct în diminuarea capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) şi posibile întârzieri accidentale, mai spun reprezentanţii CFR, despre mersul trenurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite