VIDEO Marş pentru susţinerea cuplurilor gay, în Capitală, după declaraţia unui senator care crede că bărbaţii care merg de mână pe stradă îi încalcă libertatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane au protestat faţă de declaraţiile făcute de un senator PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Mai multe persoane au protestat faţă de declaraţiile făcute de un senator PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un marş în care cuplurile gay au putut să se ţină de mână pentru a îi demonstra senatorului PSD Ioan Deneş că au dreptul de a-şi manifesta dragostea în public a avut loc, sâmbătă, începând cu ora 13.00. La manifestare a luat parte şi fostul deputat Remus Cernea.

Protestul a început după ora 13.00, în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff. Aproximativ 30 de persoane au manifestat împotriva senatorului PSD Ioan Deneş. Ei s-au ţinut de mâini şi au fluturat steaguri colorate. Protestul a durat aproximativ 15 minute, iar la sediul PSD nu s-au aflat forţe de ordine. Sediul organizaţiei politice era închis.

Totul a pornit de la declaraţia făcută de senatorul PSD Ioan Deneş care se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil pe motiv că cuplurile gay îi „lezează“ şi „încalcă“ libertatea atunci când îşi „externalizează“ comportamentul şi merg de mână pe stradă. 

Replica celor de la MozaiQ nu a întârziat să apară. „Accesul la spaţiul public este deschis tuturor persoanelor indiferent de orientarea sexuală, identitatea de gen ori alte caracteristici umane. A declara politic susţinerea pentru limitarea dreptului la liberă circulaţie a unei minorităţi este caracteristică statelor autoritare şi nu unei democraţii europene. Această măsură ar încalcă articolul 25 privind Liberă circulaţie a Constituţiei României, precum şi articolul 1 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată”, se arată în pagina de Facebook dedicată marşului care a avut loc în Capitală.

Militanţii LGBT şi-au oferit momente tandre în faţa sediului PSD

„Drepturile persoanelor LGBT nu sunt încă pe mâini bune”

Reprezentanţii MozaiQ afirmă că se opun „oricărei iniţiative şi declaraţii care încalcă drepturile şi libertăţile persoanelor şi care creează privilegii pentru alte persoane. Considerăm că prezenţa în spaţiul public nu este un privilegiu restrâns persoanelor heterosexuale”, au completat aceştia. 

„Atacurile împotriva minorităţilor, în special a persoanelor LGBT, au luat amploare în ultimul an, fiind încurajate de către iniţiativa homofobă a Coaliţiei pentru Familie de a interzice un drept care încă nu este legiferat. Această iniţiativa este fără utilitate juridică, având că rezultat doar crearea unui climat ostil persoanelor LGBT. Drepturile persoanelor LGBT nu sunt încă pe mâini bune”, a conchis MozaiQ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite