Cum va fi vremea în Capitală până sâmbătă
0
În Capitală, în intervalul joi-sâmbătă, vremea va continua să fie mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. Minimele se vor situa între -2 şi -5 grade Celsius, potrivit ultimei prognoze transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
Pentru intervalul 22.03.2018, ora 15.00 şi 23.03.2018, ora 08.00, Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Spre seară va începe să ningă slab, dar cu precădere în a doua parte a nopţii, ninsoarea va deveni abundentă, iar vântul se va intensifica, astfel încât rafalele vor atinge 45...50 km/h şi temporar în jur de 55 km/h, viscolind zăpada şi diminuând vizibilitatea.
Stratul de zăpadă depus peste cel deja existent va fi consistent, neuniform, cu grosimi, în medie, de 15...20 cm. Temperatura va scădea treptat, astfel încât minima de vineri dimineaţă va fi de -5...-4 grade, iar intensificările vântului vor amplifica senzaţia de frig.
Cum va fi vremea de vineri dimineaţă
Începând cu ora 08.00, vremea se va menţine deosebit de rece. Va continua să ningă abundent în orele dimineţii, când şi vântul va avea intensificări cu rafale de 50...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi diminuând vizibilitatea.
Apoi, atât ninsoarea, cât şi vântul, vor fi în diminuare ca intensitate, astfel încît seara ninsoarea va înceta, iar vântul nu va mai depăşi 20...30 km/h.
Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 25...35 cm. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, dar intensificările de vânt din prima parte a zilei vor amplifica senzaţia de rece. Temperatura minimă de sâmbătă dimineaţa va fi de - 4...-2 grade.
Măsuri luate de Ministerul Sănătăţii
„La nivelul fiecărui judeţ, s-a cerut evaluarea numărului bolnavilor care necesită transport în vederea efectuării dializei, catagrafierea, prin medicii de familie şi cu participarea asistenţilor comunitari, a bolnavilor cronici cu afecţiuni ce necesită monitorizare permanentă, a gravidelor cu risc şi a celor în ultimele două luni de sarcină, a copiilor cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă, persoane dependente fizic, vârstnici cu nevoi speciale”, transmite Ministerul Sănătăţii.
„Pacienţii care necesită dializă vor fi transportaţi la nivelul unităţii la care fac dializă, iar după efectuarea procedurilor vor fi internaţi în spitalul în cadrul căruia funcţionează unitatea de dializă. Bolnavii cronici internaţi care necesită monitorizare permanentă nu vor fi externaţi până la stabilizarea situaţiei meteo. Medicii de familie vor fi mobilizaţi acolo unde situaţia impune prezenţa acestora la cabinetele medicale în afara programului de lucru până la stabilizarea situaţiei meteo”, completează aceştia.