Controale intensificate în pieţele din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe controale au fost făcute în pieţele din Capitală FOTO Adevărul
Mai multe controale au fost făcute în pieţele din Capitală FOTO Adevărul

Poliţiştii bucureşteni au aplicat amenzi în valoare totală de 44.000 de lei comercianţilor din pieţele din Capitală, după ce au făcut o serie de verificări premergătoare Sărbătorilor Pascale. Aceştia au indisponibilizat şi 400 de kilograme de carne, care nu era bună pentru consum.

Potrivit unui comunicat de presă, pe 28 aprilie, poliţiştii au acţionat în mai multe pieţe din Bucureşti pentru a-i depista pe comercianţii care nu pun pe rafturi produse conforme şi, riscă, astfel, să pună în pericol viaţa cumpărătorilor.

„Au fost întocmite două dosare penale la regimul infracţiunilor de natură economică şi au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale”, notează comunicatul de presă.

Controale şi în ziua de Paşte

La controale au fost prezenţi şi inspectorii sanitar veterinari. De altfel, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a decis să intensifice acţiunile de inspecţie şi control înaintea Sărbătorilor Pascale, dar şi acţiunile de informare a cetăţenilor, inspectorii urmând să asigure serviciul de permanenţă la nivel naţional, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, în toate pieţele alimentare şi în salte spaţii comerciale.

De asemenea, la fiecare circumscripţie sanitară veterinară trebuie să existe personal de specialitate, care desfăşoară activitatea în regim de permanenţă, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, potrivit deciziei preşedintelui ANSVSA.

„ANSVSA întreprinde aceste acţiuni pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi pentru a asigura cetăţenilor un comerţ civilizat, cu alimente sigure”, arată instituţia.

Unde pot fi făcute sesizări

Direcţiile sanitare veterinare din judeţe trebuie să afişeze programul de lucru şi persoana responsabilă, dar şi un număr de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Numărul de telefon al  call center-ului ANSVSA la care pot fi sesizate nereguli în domeniul siguranţei alimentelor este 0800 826 787. Acest număr de telefon poate fi apelat gratuit, din orice reţea telefonică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite