Cine sunt tinerii care transformă pasiunile în afaceri de succes

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremurile se schimbă, la fel şi mentalităţile tinerilor pe care îi întâlneşti pe stradă, în autobuz sau la magazinul din colţ. Noua generaţie nu vrea să se angajeze numai de dragul banilor, indiferent că domeniul în care lucrează îi face sau nu fericiţi, ci manifestă o deschidere către antreprenoriat.

Aici nu vorbim despre colegul din liceu care vindea pixuri la examene ca să facă rost de bani, ci de tinerii care îşi duc pasiunile la rang de artă, tratând totul cu seriozitate şi interes. Indiferent că sunt pasionaţi de făcut poze, de cântat, dansat sau gătit, seriozitatea pare să fie cheia succesului în viitoarele afaceri.

Aceeaşi strategie se aplică şi în confecţionatul brăţărilor. Un tânăr ploieştean, pe numele său Radu Tudoroiu (18 ani), este dovada vie că pasiunile de azi devin afacerile de mâine. Radu s-a făcut cunoscut printre tinerii ploieşteni ca „băiatul cu brăţările”. Acesta şi-a descoperit o pasiune pentru lucrurile frumoase şi trainice, iar acum se numără printre cei mai tineri antreprenori din Ploieşti, tinerii purtând cu mândrie brăţările pe care acesta personal le gândeşte şi le confecţionează.

„Am început cu câteva brăţări pentru mine, pe care le purtam peste tot pe unde mergeam. După ceva timp, prietenii mei au început să le observe şi să mă întrebe de unde le-am cumpărat pentru că vor şi ei, moment în care mi-am dat seama că aş putea să vând brăţările pe care le confecţionez. Am făcut câteva vânzări mici la început şi încet-încet am început să îmi fac reclamă printre prieteni şi să am din ce în ce mai multe comenzi de brăţări (nu un număr mare, dar destul cât să mă încurajeze să continui).

M-am gândit că ar fi o idee bună să mă extind şi pe Facebook, aşadar, mi-am făcut o pagină dedicată brăţărilor mele şi am început să o promovez cât de mult am putut. Am ajuns să primesc mesaje de la oameni de prin ţară care mi-au văzut brăţările şi care ar vrea să cumpere şi ei, aşa că am început să trimit prin poştă sau prin curier”, a declarat Radu în urmă cu un an pentru reporterii ziarului Incomod din Ploieşti.

Ca Radu mai sunt mulţi alţii, atât în Prahova, cât şi în restul judeţelor. Sunt tineri care îşi caută calea şi care doresc să facă în viaţă exact meseria de care sunt îndrăgostiţi, în loc să trăiască toată viaţa cu salariul minim pe economie şi cu gândul că şi-au abandonat toate visurile pe care le aveau în liceu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite