Câţi bani vor fi alocaţi pentru programele naţionale curative în primul trimestru din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sume importante de bani au fost alocate pentru programul de radioterapie
Sume importante de bani au fost alocate pentru programul de radioterapie

Pentru a asigura continuitatea tratamentelor curative prevăzute în cadrul programelor naţionale de sănătate, autorităţile au decis să încheie acte adiţionale la contractele încheiate în anii 2015 şi 2016 între casele de asigurări de sănătate şi unităţile de specialitate în care aceste programe se derulează.

Concret, pentru programul naţional de oncologie, creditele de angajament aferente trimestrului I din 2017 se ridică la 553.000 de lei, aici fiind incluse subprogramul de tratament medicamentos pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice, cel de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET-CT, cel de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, cel de diagnostic şi monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute, cel de radioterapie pentru adulţi şi copii.

Bani pentru programul de diabet zaharat

De asemenea, programul naţional de diabet zaharat va beneficia de o sumă de 235.000 de lei, în timp ce pentru programul naţional de transplant de organe s-au alocat 13.400 de lei pentru primul trimestru din 2017, iar pentru cel al tratamentului destinat bolilor rare suma alocată a fost de 31.000 de lei.

În cazul programului naţional de tratament al bolilor neurologice, acesta a beneficiat de credite de angajament de 31.132 de lei, iar pentru cel al tratamentului hemofiliei şi talasemiei au fost acordaţi aproape 20.000 de lei, aferenţi primului trimestru din 2017.

Suma totală alocată derulării programelor

Programul naţional de ortopedie primeşte 21.407 lei, în timp ce programul naţional de boli cardiovasculare beneficiază de aproape 30.000 de lei. Sume mai mici au fost alocate programelor naţionale de boli endocrine, de sănătate mintală, de tratament al surdităţii şi de terapie intensivă a insuficienţei hepatice.

În total, pentru toate programele derulate de CNAS în primul trimestru din 2017 a fost alocată suma de 1.198.708 lei, arată un proiect de ordin publicat pe site-ul instituţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite