Bucureşti: Cea mai mare omletă din lume, pregătită în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de bucureşteni au venit ieri în Parcul Izvor, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, unde a fost pregătită cea mai mare omletă din lume. Zeci de bucătari au dat dovadă de măiestrie în realizarea omletei record, de 9.17 metri lungime, 2.27 de metri lăţime şi 13 centimetri grosime.

Oamenii au asistat la prepararea delicioasei specialităţi tradiţionale, la care s-au utilizat nu mai puţin de 30.000 de ouă, 1,5 tone de cartofi, 300 de kilograme de legume, 200 de kilograme de costiţă afumată, 200 de kilograme de caşcaval, 15 kilograme de sare şi 3 kilograme de piper negru. Echipa care a realizat omleta ce a intrat în Cartea Recordurilor este condusă de Ştefan Bercea, căpitanul echipei olimpice de bucătari a României. Potrivit acestuia, este pentru prima dată când se pregăteşte o astfel de omletă tradiţională. Recordul mondial la categoria cea mai mare omletă era deţinut de bucătarii canadieni, însă omleta respectivă conţinea numai ouă.  

Cea mai mare forfotă era la prânz în jurul corturilor cu degustări amenajate de organizatori. Degustătorii au avut de unde alege: mici, cârnaţi, friptură şi vinuri româneşti şi de import. „Am dat până acum peste 2.000 de mici. E nebunie mare! Oamenii se îmbulzesc.Zilnic, până duminică, vom pregăti mici din 400 de kilograme de carne“, a declarat unul dintre cei care pregăteau mititeii.

„Unde se dau mici pentru amărâţi?“
Bucureştenii au stat ieri la coadă pentru mici şi cârnăciori chiar şi zeci de minute, în fumul degajat de grătarul plin cu carne. „E bătaie mare pe mâncare. Nu are lumea bani, doamnă! Suntem în criză“, s-a plâns Coman Florin, un agent de pază, în vârstă de 40 de ani.
Lângă omletă, erau împărţite oamenilor trei franzele, cele mai mari din România. Zeci de oameni mâncau pâinea cu poftă. „Unde se dau mici pentru amărâţi?“, întreba Teodorescu Ioan, în vârstă de 52 de ani, „de profesie şomer“. Potrivit managerului PanInvest, Iulian Zamfir, franzelele au 2 metri/40 de centimetri. Este pâine naturală, fără aditivi, preparată în stil tradiţional, pe vatră.

Tot ieri a mai avut loc o competiţie de preparate reci, un concert de jazz, un concurs de mâncat mititei , iar Robert Rainford, celebrul bucătar american invitat la eveniment, a oferit autografe. Copiii veniţi cu părinţii în parc au avut şi ei parte de distracţii. Au participat la atelierul de creaţie şi au desenat cu ciocolată pe tăbliţe de zahăr.

Cea mai mare sarma şi cel mai mare mititel
 “Pe lângă cea mai mare omletă din lume vom avea şi cea mai lungă sarma, de 2,5 metri, precum şi cel mai lung mic, de 1,5 metri”, a precizat Radu Zărnescu, unul dintre organizatori. Cea mai lungă sarma va fi prezentată astăzi, la ora 17.00, iar cel mai lung mititel, de la ora 17.20.

Distracţia continuă în Parcul Izvor
Concursul Internaţional de Gătit în Aer Liber Selgros continuă astăzi şi mâine cu spectacole, competiţii, lansări de carte şi degustări. Cei care doresc se pot înscrie la concursuri, de la ora 9.00.  La ora 11.00 se va da startul competiţiei de gătit în aer liber. Bucureştenii se pot înscrie . la ora 13.30, la concursurile Gospodina de Aur şi Peştişorul de Aur. De asemenea, mâine  va avea loc o competiţie de gătit pentru copii. Cei care doresc să obţină un autograf de la celebrul Robert Rainford o mai pot face astăzi, de la ora 15.00 şi mâine, de la ora 21.30.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite