Andrei Baciu afirmă că se lucrează pentru operaţionalizarea a încă 73 de paturi ATI: Căutăm soluţii pentru a suplimenta numărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că se lucrează pentru operaţionalizarea a încă 73 de paturi de Terapie Intensivă. "Căutăm soluţii pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienţii infectaţi cu SARS-COV2 şi care au o formă gravă a bolii să fie transferaţi cât mai repede în secţiile de Terapie Intensivă", a arătat el.

Andrei Baciu a arătat că, duminică după-amiază, a participat, împreună cu premierul Florin Cîţu, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

"Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secţiile de Terapie Intensivă. Însă, potrivit analizelor făcute de colegii noştri din ţară, aveam disponibile 20 de paturi ATI şi se lucrează pentru operaţionalizarea a încă 73. Căutăm soluţii pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienţii infectaţi cu SARS-COV2 şi care au o formă gravă a bolii să fie transferaţi cât mai repede în secţiile de Terapie Intensivă", a explicat el.

Potrivit secretarului de stat, specialiştii au informat că rata de pozitivare este în scădere.

"(...) sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranţa că într-un timp cât mai scurt putem să renunţăm la unele măsuri restrictive", a scris Baciu.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, de joi şi până duminică, au fost operaţionalizate încă 12 paturi la Terapie Intensivă şi la nivel naţional "acum, în acest moment", sunt 20 de paturi libere. El a afirmat că încă nu s-a atins "ţinta" de 1.600 de paturi de Terapie Intensivă. "Totuşi, situaţia pentru Terapie Intensivă rămâne tensionată", a menţionat el. Cîţu a susţinut că persoanele care decedează în urma infecţiei cu COVID-19, în România, au peste 60 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite