Începe târgul de carieră Angajatori de Top. Ce salarii oferă companiile, în funcţie de experienţa candidaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele interesate să-şi schimbe locul de muncă vor putea face asta în perioada 5 - 6 aprilie, când în Bucureşti se desfăşoară târgul de carieră Angajatori de Top, la Sala Palatului, între orele 10:00 - 17:00.

Peste 6.000 de poziţii sunt oferite participanţilor de 130 de companii participante, atât multinaţionale cât şi companii locale. În topul companiilor cu cele mai multe joburi disponibile se numără Gi Group, Genpact, Groupe Renault România, Deloitte, Accenture, Societe Generale European Business Services, BCR, Orange România, Automatic Data Processing (ADP) şi Veem Softare. 

Domeniile în care se caută noi angajaţi

Însă, potrivit organizatorilor, domeniile în care cei interesaţi îşi pot găsi un loc de muncă sunt diverse. Astfel, în comparaţie cu anii trecuţi, ediţia din acest an a târgului Angajatori de Top este caracterizată de o distribuţie echilibrată a joburilor deschise de companii. În ceea ce priveşte poziţiile deschise de companii, acestea sunt destinate atât candidaţilor entry-level, cât şi absolvenţilor şi studenţilor. 

De departe, cele mai multe joburi disponibile sunt în zona IT-software. Mai exact, 55% din companii au menţionat că au poziţii deschise în domeniul respectiv. În ceea ce priveşte zona de contabilitate - finanţe, 53% din companii au precizat că scot la concurs poziţii în acest domeniu. Şanse mari să-şi găsească un loc de muncă au şi cei din domeniul vânzărilor, client service, achiziţii, inginerie, resurse umane şi marketing sau comunicare. Cele mai puţine joburi disponibile sunt în domeniul Juridic şi în IT Hardware.

Ce salarii oferă companiile

„La capitolul salarii oferite, tipul jobului, nivelul de experienţă, industria în care activează angajatorul sunt câteva dintre aspectele care pot influenţa remuneraţia oferită”, arată organizatorii. 

Astfel, pentru programele de internship, majoritatea angajatorilor oferă salarii cuprinse în intervalul 300-400 de euro, iar pentru poziţiile entry-level cele mai multe companii oferă salarii în intervalul 400-500 de euro. În ceea ce priveşte joburile care se adresează specialiştilor cu nivel mediu de experienţă, companiile oferă salarii în intervalul 700-1000 de euro, iar pentru poziţiile dedicate candidaţilor cu nivel senior, salariile variază în jurul sumei de 1500 de euro şi pot ajunge la peste 2000 de euro. 

Ce trebuie să facă candidaţii

Angajatori de Top le propune candidaţilor un nou concept, respectiv o vizită în Oraşul Joburilor, destinaţia care îi aduce mai aproape de jobul dorit. Biletul de intrare este un CV Barcode, care poate fi accesat din contul lor pe www.hipo.ro. Practic, angajatorii vor avea acces la ultimele variante ale CV-urilor candidaţilor. 

În plus, dacă, după discuţia purtată la standul companiei un candidat va face modificări în CV, compania va avea acces la varianta actualizată a CV-ului. Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate în acest an la Târgul Angajatori de Top.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite