Încă un pacient a murit la Marius Nasta. Zeci de operaţii amânate la Institutul Marius Nasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Încă un pacient a murit la Institutul Marius Nasta din Capitală după ce a fost infectat cu bacteria acinetobacter. Zeci de operaţii sunt amânate iar pacienţii, 28 la număr, vor trebui redirecţionaţi către alte spitale care nu dispun de aceiaşi specialişti care se găsesc la Institutul Marius Nasta din Capitală.

Încă un pacient a murit la Institutul Marius Nasta din Capitală, în urma infecţiei cu acinetobacter. În total, sunt trei bolnavi decedaţi şi alţi şase care sunt infectaţi, a anunţat, miercuri, Beatrice Mahler, managerul unităţii sanitare, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acesteia, secţia de terapie inensivă şi blocul operator rămân cu activitatea suspendată până ce noi probe ale Direcţiei de Sănătate Publică vor arăta că este sigur ca pacienţii să ajungă pe cele două secţii. 

28 de operaţii au fost amânate

În urma deciziei de a închide blocul operator, aproape 30 de operaţii sunt amânate, pacienţii, majoritatea din ţară, urmând a fi trimişi la alte spitale din Capitală: Spitalul Municipal, Spitalul Militar şi Institutul Clinic Fundeni sunt doar câteva dintre unităţile sanitare ce i-ar putea prelua pe cei 28 de bolnavi care au, în marea lor majoritate, afecţiuni neoplazice grave. 

„Sunt pacienţi care au venit din ţară şi care ne-au preferat pe noi. Cei mai mulţi puteau fi operaţi doar aici. Se amână operaţiile, va fi destul de delicat să le explicăm asta, dar dacă e decizia specialiştilor de la DSP, nu avem ce să facem, noi ne supunem”, a explicat şi profesorul Ioan Cordoş, şeful secţiei de Chirurgie Toracică din Institutul Marius Nasta. 

Acesta a explicat că primul bărbat care a fost adus la Institutul Marius Nasta şi care era infectat cu acinetobacter a fost adus la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş iar personalul ştia de infecţie în momentul în care s-a făcut transferul. 

„Ne-am asumat că pacientul avea acinetobacter. Dacă pacientul avea o şansă, o avea la noi, nu la Institutul Matei Balş din Capitală. Ne-am asumat să îl internăm, acel pacient era de chirurgie toracică, avea infecţie respiratorie severă. Dar nu de la el s-au infectat ceilalţi pacienţi. Aşteptăm să primim rezultatele anchetei de la DSP Bucureşti”, a completat doctorul Vasile Grigore.

De ce au fost închise terapia intensivă şi blocul operator

DSP a decis să închidă blocul operator şi secţia de terapie intensivă după ce rezultatul controalelor a arătat că există acolo o bacterie periculoasă care a ucis deja doi oameni.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie “Marius Nasta””. Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, au transmis, marţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite