Vicepremierul Oprea, despre Ponta: “E un băiat de mare viitor, un om deştept!”. Cum lucrează cu Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Gabriel Oprea, liderul formaţiunii cu ajutorul căreia PSD se menţine la guvernare, a declarat luni, la Realitatea TV, că are încredere în premierul Victor Ponta şi i-a schiţat un portret elogios.

“Sunt militar şi am înţeles exact ce trebuie să fac într-un proces electoral. Ne facem datoria pentru România. În primul tur, nu m-am dus, mi s-a părut corect să nu merg într-o zonă politică chiar dacă prietenul meu, Victor Ponta, părea câştigător. Ponta e un băiat tânăr, de mare viitor, veţi vedea! Ponta e cu 11 ani mai mic decît mine, e un om politic mult mai bun decât mine, un băiat care ştie să îşi recunoască înfrângerile, un om deştept, un om care va mai avea un cuvânt de spus în politică. Cred acest lucru foarte mult! Victor Ponta e un foarte bun prim-ministru. Am fost în spatele lui Ponta când a pierdut alegerile. E partenerul meu de coaliţie”, a arătat Oprea.

Liderul UNPR a vorbit şi despre relaţia sa cu Klaus Iohannis şi a subliniat că “interesul naţional al UNPR se potriveşte”cu un astfel de preşedinte.

“Referitor la Klaus Iohannis, ştiţi cum e în politică – depinde cum începi. Chiar am reuşit, cu domnul Iohannis cred că a fost cu dreptul. Eu am făcut sport şi şcoala de ofiţeri la Sibiu, îl cunosc pe Klaus Iohannis, e un om serios, ne-am respectat. Cred că interesul naţional al UNPR  se potriveşte cu un preşedinte cum e Klaus Iohannis”, a mai spus el.

Oprea a vorbit şi despre UNPR, formaţiune în care el a susţinut că s-au înscris peste 100.000 de oameni, în ultimele 40 de zile. 

Întrebat dacă, în cazul în care Ponta ar fi câştigat prezidenţialele, şi-ar fi dorit şefia SRI, Oprea  a ezitat. 

"Cred că cea mai bună vocaţie pentru mine este să fiu membru în UNPR. Cred că e menirea mea", a spus el. De asemenea, întrebat dacă a discutat cu cei doi copreşedinţi PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, care ar avea nevoie de voturile UNPR pentru a răsturna guvernarea, Oprea a încercat o glumă în faţa jurnalistului Rareş Bogdan: “Pauză publicitară n-aveţi?”.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite