USR cere retragerea legilor educaţiei. Cum răspund partidele din Coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalin Drulă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Catalin Drulă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

USR a cerut, prin vocea preşedintelui de partid, Cătălin Drulă, retragerea legilor educaţiei, susţinând că acestea trebuie făcute după principii care să asigure educaţia copiilor. În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, le-a sugerat membrilor formaţiunii din Opoziţie să vină cu propuneri, în loc să se împotrivească, „din oficiu”.

„Partidul-stat PSD-PNL vrea control total pe şcoli şi universităţi şi propune nişte legi îmbâcsite pentru a masca adevăratul scop al întregii operaţiuni: spălarea plagiatului lui Nicolae Ciucă”, acuză preşedintele USR, Cătălin Drulă, într-un comunicat de presă, susţinând că nimic altceva nu contează pentru actuala conducere a Executivului, argumentând că „aceste legi trebuie retrase imediat şi refăcute după principii care să asigure educaţia copiilor noştri”. 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a explicat pengtru „Adevărul” că pachetul de legi este în dezbatere publică şi că USR ar putea veni cu propuneri, în loc să se împotrivească, „din oficiu”. „Oricine poate să vină cu amendamente, cu chestiuni concrete, nu sunt depuse în Parlament. Le recomandăm celor de la USR să vină cu propuneri mai degrabă. Dacă au cu ce, bineînţeles. E foarte uşor să te împotriveşti, e oarecum ridicol să o faci aşa, din oficiu, fără a încerca să îndrepţi dacă ceva este greşit acolo. În momentul în care vom avea o formă finală în urma dezbaterii publice, deocamdată nu ai ce să retragi 

„Am făcut nu numai la USR, sau la partidele politice, la întreaga societate, USR nu are decât să vină şi să depună. Atâta timp cât am afirmat disponibilitatea de a dialoga, e evident că suntem receptivi”, a mai spus Stroe arătând că nu se poate discuta pe ipoteze în ceea ce priveşte susţinerea pachetului de legi. 

În ceea ce priveşte susţinerea legilor, deputatul Cristian Popescu a explicat că PSD nu a discutat asupra acestora, precizând însă că fiind propuse de un ministru al Coaliţiei de guvernare, teoretic, beneficiază de susţinere. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite