Traian Băsescu - un vorbete defect

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Traian Băsescu şi-a dovedit mârlănia prin postarea de vinerea la adresa d-lui Iohannis, dar şi a votului majorităţii românilor, după ce preşedintele a fost de acord cu nominalizarea d-lui Eugen Teodorovici ca viitor ministru de Finanţe” FOTO Mediafax
„Traian Băsescu şi-a dovedit mârlănia prin postarea de vinerea la adresa d-lui Iohannis, dar şi a votului majorităţii românilor, după ce preşedintele a fost de acord cu nominalizarea d-lui Eugen Teodorovici ca viitor ministru de Finanţe” FOTO Mediafax

Nu mi-a plăcut deloc ceea ce s-a întâmplat la mijlocul săptămânii care se încheie în Senatul României.Nu mi-a plăcut nici circul cu mir şi aghiazmă şi cu preotese groteşti, deghizate în doctoriţe în Drept, expirate şi supraponderale, cărora puţin le pasă de Constituţie, ba chiar declară asta cu voce tare în auzul presei şi în dispreţul electoratului.

Iar seara, drept, recompensă pentru zicerile şi gesturile lor prosteşti, caraghioase şi sfidătoare sunt invitate la . Nu mi-a plăcut, de asemenea, votul în urma căruia un individ neterminat, la fel de sfidător precum Florina Jipa, pe nume Şova Coman Dan, şi el doctor în Drept, care mai are obrăznicia să vorbească despre propria demnitate, o însuşire de care e defectiv demult, a scăpat de posibilitatea cercetării penale în stare de arest. Nu, nota bene!, însă şi de cercetare.

Nu-mi place defel că parlamentarii români pun interesele personale şi de partid deasupra intereselor ţării şi ale electoratului. Îmi sunt tot mai dezagreabili tartufficaţii domni Cornel Nistorescu şi Cristian Pârvulescu, mari apărători contra-cost ai democraţiei, primul stipendiat şi din banii mei de TVR şi de jalnicul, inenarabilul său PDG, Stelian Tănase, cu tiradele lor răsuflate în favoarea dreptului zis inalienabil al parlamentarilor de a vota conform conştiinţei lor. Pe care cei mai mulţi demult trebuiau să o fi anunţat la rubrica de obiecte pierdute fiindcă, de fapt, s-au lepădat de ea în favoarea statutului lor autoacordat de supra-clasă.

Nu cred că a spune răspicat că Parlamentul rezultat în urma eşecului de proporţii numit vot uninominal e unul ce nu mai prea merită nici un fel de încredere şi că ar trebui urgent trimis la plimbare cu speranţa că data viitoare românii vor vota mai înţelept şi mai cu noroc ar fi un atac la democraţie şi la bazele statului de drept, aşa cum insinuează acelaşi binom Nistorescu-Pârvulescu. Statul de drept nu se construieşte cu legi făcute de oameni mânjiţi, aşa cum sunt prea mulţi dintre aleşii români de azi. Statul de drept nu se poate identifica cu imoralii sau amoralii ce bântuie fantomatic prin Casa Poporului parcă spre satisfacţia ctitorului ei, Nicolae Ceauşescu.

Nu mi-a plăcut, deopotrivă, nici că preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat cu întârziere, mai întâi pe facebook, şi de abia apoi cu mijloacele pe care i le pune la dispoziţie Constituţia, în afacerea Şova. Şi nu cred că strategia comunicării pe o reţea de socializare, strategie ce i-a fost sugerată d-lui Iohannis în campania electorală de doamna Tatiana Niculescu Bran, mai e validă şi după ce fostul primar al Sibiului s-a transferat pentru cinci ani la Cotroceni.

Cu toate acestea, două lucruri sunt clare. Cum spuneam deja, Parlamentul nu a oprit cercetarea penală a numitului Şova Coman Dan. Pentru că nu poate face asta. Preşedintele Iohannis şi-a făcut datoria, în ultimă instanţă, datoria şi a sesizat, fie şi cu întârziere, Curtea Constituţională. În aceste condiţii, mi se pare că fostul preşedinte al României, dl. Traian Băsescu, şi-a mai dovedit odată mârlănia congenitală postând ceea ce a postat vinerea trecută tot pe facebook la adresa d-lui Iohannis, dar şi a votului majorităţii românilor, după ce preşedintele a fost de acord cu nominalizarea d-lui Eugen Teodorovici ca viitor ministru de Finanţe. Un act pe care dl. Băsescu are îndrăzneala să îl califice birjăreşte, marinăreşte, udreşte drept „o golănie de stat”. Orice om lucid înţelege că preşedintele nu putea refuza propunerea premierului doar pentru că dl. Teodorovici nu a votat în favoarea cercetării în stare de arest a numitului Şova Dan. Orice om normal înţelege că d-lui Iohannis nu îi place teatrul de prost gust. Şi că a acţionat în cadre strict constituţionale

Orice om normal, nu şi dl. Băsescu. Azi nimic altceva decât o persoană privată, extrem de vocală, un vorbete defect, cu niscaiva privilegii supradimensionate de care ştie să profite din plin, golăneşte. Aşa cum a făcut, de altminteri, toată viaţa. Ba la Constanţa, ba la Anvers, ba la Palatul Cotroceni. Un Fostulescu din zi în zi mai tulburat şi, în consecinţă, mai activ emiţător de enunţuri iresponsabile după plecarea de la Cotroceni şi după absenţa atât de îndelungată de lângă domnia sa a Elenei Udrea. A cărei cinste o garantează în continuare în pustiu, adică ba pe la B1tv, ba prin Evenimentul zilei. Ca şi cum cineva cât de cât cu scaun la cap ar mai da doi bani pe garanţiile şi vorbele sale. Mai ales că tot dl. Băsescu l-a garantat şi pe colecţionarul de artă şi de lingouri Vâlcov Darius, azi arestat, în ipostaza de candidat la primăria Slatinei. O garanţie pe care dl. Băsescu mimează că ar fi uitat-o.  Şi pe care ziaristul lui de casă, Robert Turcescu, unul dintre puţinii ce i-a mai rămas credincios, o minimalizează prin postările sale de pe acelaşi facebook.

image

Fostul preşedinte vorbeşte şi jigneşte sperând că zgomotul produs de domnia-sa va putea acoperi scandalul murdăriilor pe care el si oamenii lui le-au ascuns preţ de zece ani sub covoarele Cotrocenilor. Covoarele fiind, în sfârşit, schimbate, mizeria a ieşit la vedere. E mare, e urâtă, e şi urât mirositoare, nu poate fi anihilată de vidanjori de genul d-lui Turcescu şi nici de populari precum dl. Eugen Tomac şi se pare că va determina înmulţirea drumurilor la DNA ale fostului marinel. Ale lui, dacă nu cumva şi ale fiicelor sale.

O minimă doză de bun simţ i-ar impune tăcerea lui Traian Băsescu. Problema e că Traian Băsescu e defectiv şi de onoare, şi de bun simţ. El are doar case, bani, pământuri, fete căpătuite prin matrapazlâcuri, gineri penali şi vorbe de ocară.     

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite