Traian Băsescu s-a întâlnit cu senatorul John McCain la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu l-a avut ca invitat, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe senatorul republican John McCain, precum şi pe alţi doi politicieni americani, întrevederea celor patru fiind axată pe problemele de securitate din Europa de Est, informează un comunicat al Preşedinţiei Române.

„În cadrul întrevederii s-a discutat despre noua situaţie de securitate din Europa de Est, iar înalţii oficiali americani au mulţumit ţării noastre pentru contribuţia avută de-a lungul ultimilor ani la succesul misiunilor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi l-au asigurat pe preşedintele României, domnul Traian Băsescu, de sprijinul Senatului Statelor Unite ale Americii”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Republicanul John McCain, fostul contracandidat al lui Barack Obama pentru fotoliul prezidenţial, a criticat în cadrul discuţiei acţiunile recente ale Moscovei în Ucraina, în special anexarea peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă.

Nu de puţine ori, senatorul John McCain a avut declaraţii dure la adresa Rusiei pe care a caracterizat-o acum două luni ca fiind o „benzinărie condusă de nişte mafioţi”. De asemenea, politicianul american a avertizat deseori că situaţia tensionată din Ucraina s-ar putea extinde şi în Republica Moldova, precum şi în ţările baltice.

Delegaţia americană se va întâlni duminică şi cu ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, potrivit unui comunicat MAE.

Cei trei senatori americani se află într-un turneu în Europa Centrală şi de Sud-Est, cu principalul obiectiv de a reasigura ţările aliate şi partenere de angajamentul Statelor Unite în domeniul securităţii.

După vizita din România, John McCain şi ceilalţi doi politicieni din Statele Unite vor ajunge în Bulgaria şi Polonia.


Citeşte şi:

John McCain, la Chişinău: „Rusia e o benzinărie condusă de nişte mafioţi, care aspiră să fie o ţară“

Membrii delegaţiei Congresului SUA care se află la Chişinău, din care fac parte senatorii John McCain, Ron Johnson, John Barrasso şi John Joeven au spus că Washington-ul sprijină Moldova şi că pregăteşte un set de măsuri economice şi politice foarte dure contra Rusiei, în cazul în care provocările lansate de preşedintele moscovit Vladimir Putin asupra Ucrainei nu încetează.

John McCain: Rusia ar putea ocupa Transnistria; atitudinea lui Putin, „similară“ cu a lui Hitler

Senatorul republican american John McCain, fostul contracandidat al preşedintelui american Barack Obama, a avertizat, joi, că Federaţia Rusă ar putea ocupa regiunea separatistă Transnistria, având în vedere ultimele evoluţii din conflictul ucrainean. Totodată, oficialul american consideră că discursul utilizat de Vladimir Putin se aseamănă cu retorica lui Hitler.

John McCain critică Germania în contextul crizei ucrainene

Senatorul republican american John McCain a criticat atitudinea Germaniei faţă de Rusia, în contextul în care cancelarul german Angela Merkel efectuează o vizită în Statele Unite, unde va discuta cu preşedintele Barack Obama despre criza ucraineană, informează AFP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite