Traian Băsescu: Nu îmi place denumirea PMP, vă propun Mişcarea Populară. Pot fi mai multe curente politice în această formaţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, la Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară (PMP), că nu îi place actuala denumire a formaţiunii politice şi recomandă schimbarea în „Mişcarea Populară“. În plus, fostul şef de stat a punctat faptul că partidul din care face parte va accepta mai multe curente politice, fie ele de dreapta, fie mai de stânga.

 „Pregătim Congresul din 24 octombrie, foarte important, trebuie să fie un Congres de relansare a partidului, pe de-o parte, şi care să aibă şi semnificaţia lui în schimbarea denumirii, care mie nu îmi place că este PMP. Sigur, vă consult şi pe voi, cred că Mişcarea Populară este suficient, lăsând electoratului posibilitatea să opteze. Nu ar trebui să avem un singur curent de dreapta“, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Fostul lider de la Palatul Cotroceni a subliniat că Mişcarea Popoulară ar urma să accepte în interiorul său curente de dreapta, dar şi de stânga. „Trebuie să acceptăm că în interiorul Mişcării Populare pot fi curente şi mai la stânga şi mai la dreapta, decât, spre exemplu, opţiunea de dreapta pe care eu o afişez fără reţinere“, a adăugat fostul şef de stat. 

Fostul preşedinte a vorbit şi de situaţia migranţilor, o problemă de actualitate a statelor europene. Referitor la imigranţi, Băsescu a spus că: „România trebuie să fie fermă, ideea liderilor europeni că oricâţi ar veni, repartizăm noi în diverse ţări, este o idee care încurajează fluxul de migranţă, aici nu sunt lucruri pe care să le legăm de o doctrină sau de o opţiune“.

În timpul discursului, a sunat telefonul lui Traian Băsescu, care a devenit de altfel public când acesta şi-a arătat adeziunea la PMP.Fostul lider de la Cotroceni a punctat faptul că a stat de vorbă la telefon cu mulţi necunoscuţi şi a recomandat şi altor politicieni să facă un asemenea exerciţiu. 

La Colegiul Naţional al PMP urmează să se discute şi despre priorităţile politice ale formaţiunii politice în care a intrat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite