Traian Băsescu: „Am venit aici cu sufletul, să vedem dacă avem puncte comune care să ne facă parteneri sau nu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu la Congresul PDL
Traian Băsescu la Congresul PDL

Preşedintele Traian Băsescu, prezent la Congresul PDL, a evitat să-şi arate susţinerea pentru unul dintre candidaţii la şefia partidului, dar i-a avertizat pe delegaţi că de alegerea pe care o vor face astăzi va depinde parteneriatul pe care îl va avea el cu partidul.

“Poate vă aşteptaţi la un discurs în favoarea unuia dintre candidaţi. Nu de asta am venit aici, opţiunile mele sunt cunoscute. Am venit să vedem dacă avem puncte comune care să ne facă parteneri pentru viitor sau nu. Voi fi cinstit şi vă voi spune ceea ce cred în mod cinstit. Sunteţi într-un moment de cumpănă a partidului”, a spus Băsescu, care a ajuns la Convenţia PDL cu o întârziere de jumătate de oră.

Totodată, şeful statului le-a transmis celor prezenţi că nu este sigur dacă, după încheierea mandatului prezidenţial, se va întoarce în PDL.

”Da, am spus că voi reveni în politică, dar nu am spus da voi reveni la PDL. Masa la care mă aşez după ce îmi termin mandatul o stabilesc eu şi nimeni altcineva”, a spus Băsescu. “Am văzut mesajul necinstit al antenelor în interiorul PDL. Aţi pierdut pentru că aţi salvat ţara într-un moment de mare dificultate”, a mai adăugat şeful statului.

"Dan Diaconescu a dat impresia că se bate, voi nici atât"
Traian Băsescu a continuat tirul reproşurilor, spunându-le democrat-liberalilor că nu s-au bătut la parlamentare. ”Vă reproşez un singur lucru: puteaţi să obţineţi mai multe procente la legislative, măcar dacă aţi fi făcut ca Dan Diaconescu. El a dat impresia că se bate, voi nu aţi dat impresia că vă bateţi”, a afirmat Băsescu. Preşedintele nu l-a uitat nici pe Emil Boc, pe care l-a lăudat  pentru că a reuşit să câştige primăria Clujului, deşi avea un deficit mare de imagine.


Exemplul Petre Roman
Traian Băsescu a pledat pentru schimbarea conducerii PDL, susţinând că revenirea partidului depinde de începerea unui nou ciclu politic. Şeful statului a oferit ca exemplu alagerile anului 2001, atunci când el l-a învins pe Petre Roman.

”I-am spus: Petre, am zis că eşti cel mai bun, dar candidez la preşedinţia partidului. Se întâmplă şi lucruri din astea în viaţă. Omul politic este rece, hotărât. Atunci aveam nevoie de schimbare. (...)Partidul a avut un ciclu de 10 ani cu Petre Roman, un ciclu de 10 ani împărţit de Traian Băsescu şi Emil Boc, trebuie să înceapă un alt ciclu”, a explicat Băsescu.

Body

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite