Tăriceanu prezice apariţia unui nou partid: Există proiectul unei grupări care să funcţioneze după modelul UNPR, când principalul argument politic era şantajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, crede că există un proiect politic ca nemulţumiţii din ALDE şi cei din PSD să creeze un nou partid, după modelul UNPR.

„Există, se pare, un proiect - nu ştiu dacă mai mult sau mai puţin evoluat - de a crea o grupare care să funcţioneze după modelul UNPR, din perioada Guvernului domnului Ponta, când principalul argument politic era şantajul", a spus Tăriceanu, la Digi24, întrebat dacă a calculat ce s-ar întâmpla dacă nemulţumiţii din ALDE şi PSD ar face un partid. "Nu exista pericolul punerii în dificultate a majorităţii sau au Guvernului", a mai spus Tăriceanu.

Scenariul a fost comentat şi de liderul PSD, Liviu Dragnea. „Nu pot să exclud această variantă”, a spus Dragnea, întrebat dacă adevărat motiv al certurilor din ALDE vizează, de fapt, formarea unui nou partid. 

Discuţiile au apărut după ce fostul premier Victor Ponta şi-a trimis demisia "în alb" din PSD, iar copreşedintele ALDE, vicepremierul Daniel Constantin, riscă să fie exclus din partidul său.

Daniel Constantin a fost întrebat, la Adevărul Live, dacă planul e să rupă o parte din ALDE, iar Victor Ponta să rupă şi el o parte din PSD cu scopul de a se întâlni într-un partid de centru. „Nu, sunt doar scenarii. Acţiunea mea de ieri şi cele din trecut nu au nicio legătură cu Victor Ponta. Am văzut la un post TV ( Antena 3- n.r.) că se tot împinge faptul că aş fi manipulat de Victor Ponta sau tot felul de alte speculaţii. Eu am avut această acţiune care ţine de democraţie şi principii. Acestea nu sunt stimulate de cineva din afară. Sunt acţiunile mele. Sunt stimulate doar de colegii mei din interiorul ALDE care sunt la fel de nemulţumiţi de aceste decizii. Nu le-aş fi discutat în spaţiul public dacă ele nu mergeau aşa de departe“, a spus Daniel Constantin. 

Întrebat dacă a rămas prieten cu Victor Ponta, vicepremierul a răspuns: „Cu siguranţă. Suntem prieteni, discutăm cât de des putem. Una-i una, alta-i alta“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite