SUA caută ambasador pentru România. Emil Hurezeanu: E un om cu experienţă în zonele de interes militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Hurezeanu susţine că viitorul ambasador SUA în România va fi o persoană cu experienţă în zonele de interes militar FOTO Adevărul
Emil Hurezeanu susţine că viitorul ambasador SUA în România va fi o persoană cu experienţă în zonele de interes militar FOTO Adevărul

Casa Albă lucrează la identificarea unui candidat extrem de calificat pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, precizează vineri Ambasada SUA într-un răspuns la o solicitare Agerpres făcută după ce surse politice au declarat, pentru Hotnews, că americanii vor trimite în curând un ambasador în România.

Numele acestuia nu se cunoaşte, însă o numire va avea loc în curând, au precizat sursele citate. Noul ambasador ar trebui, potrivit procedurilor, să treacă şi de audieri în Congres.

Jurnalistul Emil Hurezeanu a declarat joi seara, la Digi 24, că deşi numele este ţinut secret, se ştie că este vorba despre un diplomat de carieră.

Acum avem de-a face cu un specialist în operaţiuni speciale, un om care are experienţă în zone sensibile, de interes geopolitic, militar şi strategic pentru Statele Unite. Să zicem Afganistan. Mai mult nu vă spun, chiar dacă ştiu şi eu mai multe, chiar mai multe decât aţi anunţat dumneavostră referindu-vă la o sursă de pe HotNews”, a spus Emil Hurezeanu, la Digi24.

Vineri dimineaţa, Agerpres a transmis răspunsul oficial al Ambasadei SUA şi anunţul potrivit căruia americanii caută un candidat calificat. Sursa citată a precizat că aşteaptă, de asemenea, un răspuns de la Casa Albă.

Mark Gitenstein a fost ultimul ambasador al Statelor Unite în România. Acesta şi-a încheiat mandatul în decembrie 2012. De atunci până la momentul actual, reprezentanţa diplomatică a SUA a fost condusă de însărcinaţii cu afaceri Duane Butcher şi, în prezent, Dean Thomposon.

De altfel, Thompson a declarat recent, într-un interviu, că SUA vor trimite un ambasador în România, dar nu a precizat momentul exact.

Citeşte şi:

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, despre anchetele pe bandă de la DNA: „România a înteţit ritmul“

Însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson, i-a acordat, recent, un interviu jurnalistului Dan Turturică, în cadrul căruia oficialul american vorbeşte despre relaţiile dintre România şi SUA, despre numirea noului director SRI, Eduard Hellvig, dar şi despre anchetele efectuate de procurorii anticorupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite