Rozalia Biro, după refuzul lui Băsescu: Regret că nu mi s-a dat posibilitatea să aduc rezultate în Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul UDMR Rozalia Biro regretă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a respinge propunerea UDMR pentru Ministerul Culturii. Rozalia Biro spune că ar fi adus rezultate foarte bune în cultură.

„Regret că nu mi s-a dat posibilitatea să dovedesc cum poate un bun manager să aducă rezultate în cultură. Sunt convinsă că nu prin vorbe, ci prin fapte se dovedeşte competenţa. Aceasta este esenţa a ceea ce cred eu acum că trebuie spus“, a spus Rozalia Biro, potrivit Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a respins, miercuri seară, propunerile premierului Victor Ponta pentru portofoliile Culturii şi Bugetului, pe Rozalia Biro, respective Claudiu Manda.

„Am respins propunerea prim-ministrului pentru că este necorespunzătoare funcţiei. Vreau să fac un comentariu legat de doamna Biro: oricând în timpul mandatului meu, primul ministru o va propune pentru ministru al Dezvoltării sau Tranpsortului, care sunt legate de experienţa în administraţie, nu voi ezita să o numesc, dar nu la ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române este esenţială“, a explicat Băsescu.

Premierul Victor Ponta spunea că va face alte două propuneri pentru ministerele de Cultură şi de Buget dacă preşedintele îi va respinge pe Claudiu Manda şi pe Rozalia Biro. „Dacă Traian Băsescu va respinge cele două propuneri, cu siguranţă trebuie să fac alte propuneri, dar ca să fiu sigur că le acceptă Băsescu o s-o propun pe EBA, pe Elena Băsescu, la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget, pentru că probabil aceştia sunt modelele de cultură şi de ştiinţe în ale bugetului pe care Băsescu le-a promovat în ultimii zece ani“, a spus Ponta la postul B1 TV.

Preşedintele poate să respingă doar o singură dată propunerile primului ministru.

Citeşte şi:

Ponta nu se teme de înregistrările lui Băsescu: Poate să dea orice filmări. Îi propun pe EBA la Cultură şi pe Blejnar la Buget

Premierul Victor Ponta îi transmite preşedintelui Traian Băsescu că poate face publice înregistrările reuniunilor dintre ei dacă „îi confundă pe toţi cu fratele său“. Totodată, şeful Executivului spune că va face alte două propuneri pentru ministerele de Cultură şi de Buget dacă preşedintele îi va respinge pe Claudiu Manda şi pe Rozalia Biro.

EBA îi dă replica lui Ponta: Îi sugerez premierului să o propună pe soţia sa la ministerul Bugetului

Fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, îi sugerează premierului Victor Ponta să o propună pe soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, la ministerul Bugetului. Reacţia Elenei Băsescu vine după ce Ponta a spus, ironic, că o va propune pe fiica preşedintelui la Ministerul Culturii dacă Traian Băsescu o respinge pe Rozalia Biro.

Băsescu, despre propunerile de miniştri: Dacă Ponta le va menţine, le resping

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că miercuri va trebui să aibă o reacţie în legătură cu propunerile transmise de premierul Victor Ponta pentru funcţiile de ministru delegat al Bugetului şi minisru al Culturii şi, întrebat dacă le va respinge, a spus că în principiu da.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite