Iohannis s-a încălzit pentru campanie: Voi construi o altă majoritate, fie că vom avea alegeri la termen sau anticipate. Bilanţul PSD: Legi pentru infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a participat, joi, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL. Evenimentul a marcat lansarea neoficială a candidaturii lui Iohannis pentru alegerile prezidenţiale. „Vă asigur că voi construi o altă majoritate, fie că vom avea alegeri la termen sau anticpate.O majoritate care să fie pro-europeană şi să susţină lupta împotriva corupţiei“, a spus şeful statului. Liberalii şi-au ales şi un nou prim-vicepreşedinte: Rareş Bogdan

UPDATE 18.19 Klaus Iohannis: Azi sunteţi, prin votul românilor, cel mai important partid din România. E o recunoaştere, dar şi o mare răspundere. Este esenţial să înţelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important e ce avem de făcut pentru a reclădi România normală pe care ne-o dorim cu toţii. Cazul Caracal ne dezvăluie cât este de dăunătoarea politica partidului aflat la guvernare. PSD a trădat votul oamenilor. Eşec economic, legislativ, eşec în protejarea cetăţenilor. Legi pentru infractori şi bani pentru baroni. Acesta este bilanţul PSD.

Pe 26 mai am primit cel mai important mesaj din partea oamenilor. A fost cel mai puternic vot pro-democraţie care a marcat maturizarea societăţii româneşti. Românii vor ca asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept să înceteze. Românii cinstiţi aşteaptă ca statul să funcţioneze pentru ei, vor autostrăzi, vor egalitate de şanse şi acces la o educaţie de calitate.

Nu există un buton magic care odată apăsat ar reseta statul român. Cel mai important aliat pe care îl avem este cetăţeanul român. Vă propun ca parteneriatul preşedinte-PNL să devină nucleul care va cataliza toate energiile, astfel încât România să devină un stat eficient, în slujba cetăţeanului. Eu vreau să facem România puternică. Reconstruţia statului român e o urgenţă.

Miza este una uriaşă: chiar viitorul României. Vă chem alături de mine să reconstruim România! Nu voi desmena niciun Guvern care nu-şi asumă ferm aceste deziderate. Vă asigur că voi construi o altă majoritate, fie că vom avea alegeri la termen sau anticpate.O majoritate care să fie pro-europeană şi să susţină lupta împotriva corupţiei. PSD a dovedit că este incapabil să facă aceste lucruri şi trebuie să plece. Acesta este proiectul meu, acesta este proiectul unei întregi generaţii.

UPDATE 17.46 Rareş Bogdan: Sunt onorat. Încep prin a vă spune cu tot respectul, consideraţia şi dragul că vreau să fac o plecăciune în faţa celor peste 200.000 de membri ai PNL şi în faţa celor 2 milioane de români care ne-au acordat votul.

închideţi uşile PNL pentru orice ferecat PSD. Primarii noştri erau santajati. Astazi nu aveti ce să vorbiţi cu ei. Zdrobiţi-i în alegeri. Nu-i aduceţi în casa noastră. În următoarele săptămâni şi luni va trebui să faceţi faţă demagogiei, vorbelor goale.

Nu avem nevoie de niciun aliat astăzi. Aliat îl avem pe bunul Dumnezeu si poporul Român. În jurul PNL se va face următoarea guvernare. Nu altfel. Trebuie să înţelegeţi că alegerile prezidenţiale sunt cheia următoarelor alegeri. Cheia ca PNL să ia 200 de parlamentari. Cheia o reprezintă datele de 10 şi 24 noiembrie.

UPDATE 17.41 Ludovic Orban îl propune pe Rareş Bogdan în funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului: Propunerea mea pentru această funcţie este în persoana lui Rareş Bogdan. Trebuie să recunosc că e o promovare la excepţional. Sunt mulţi colegi de-ai noştri care ar fi putut candida pentru această funcţie am ales să formulăm această propunere pentru că promovările excepţionale se fac după rezultate excepţionale. Trebuie să recunoaştem că Rareş Bogdan a plecat de la măsuţa lui unde cu curaj a arătat toate fărădelegile din România şi a venit alături de noi pentru ca candida la Parlamentul European. A fost o decizie extrem de importantă care a avut un rol foarte important în victoria PNL. Dar nu numai pentru acest motiv am formulat propunerea ci şi pentru surpriza pe care mi-a făcut-o Rareş Bogdan. Noi am mai adus din afara partidului şi cei pe cere i-am adus, când îi căutam în campanie îi găseai mai greu. Din prima zi, din momentul desemnătirii ca şi candidat în fruntea listei, Rareş Bogdan a fost zi şi noapte umăr la umăr alături de toţi colegii mei.
Îl propun pe colegul, prietenul, camaradul şi campionul nostru în lupta împotriva PSD, Rareş Bogdan.

UPDATE 17.38  Ludovic Orban: PNL a câştigat alegerile în toate sondajele de opinie. Suntem pe primul loc, partidul cu cea mai mare încredere, favorabilitate şi intenţie de vot. PNL e partenerul preşedintelui României, Klaus Iohannis, care e liderul politic cu cea mai mare cotă de încredere, cea mai mare încredere externă. Avem daotoria pentru România, pentru români, să asigurăm victoria în alegerile prezidenţiale a preşedintelui României Klaus Iohannis. Am câştigat o bătălie, trebuie să câştigăm războiul. Urmează trei rânduri de alegeri la fel de importante: prezidentiale, locale şi guvernamentale. Obiectivul este cel de a câştiga toate aceste alegeri la un scor care să ne permită cu adevărat ca să conducem România pe drumul democrţiei, libertăţii, spre un statut de ţară europeană dezvoltată care să fie apreciată şi respectată în concertul marilor naţiuni ale lumii.

UPDATE 17.27 Liberalii au supus la vot fuziunea dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL. Înafară de o singură abţinere, toată lumea a votat în favoare.

UPDATE 17.00 Florin Cîţu: PNL e cel mai important partid din România. Felicitări Ludovic Orban. În al doilea rând, i-am avertizat pe români că efectele guvernării PSD-ALDE vor fi dezastruoase. De aproape patru ani de zile România este în picaj şi doar PNL are curajul să o spună.  Avem soluţii de a repara România şi putem face asta într-un timp relativ scurt. Soluţiile noastre liberale sunt în interesul tuturor românilor.

Vreau să vă fac o mărturisire. Aici, în cea mai frumoasă familie politică, familia liberală, am descoperit secretul succesului. Secretul reţetei liberale e la baze. Noi fără bază nu am putea să numim PNL. Fără organizaţiile din toată ţara nu am avea cum să reuşim.

UPDATE 16.50 Raluca Turcan: Mă uit la dvs şi realizez că mi-e dor de o campanie electorală şi mi-e dor de o nouă victorie electorală. Şi ştim cu toţii care va fi aceea.

PNL a dus una dintre cele mai dure lupte parlamentare din ultimii 30 de ani pentru că în ultimii doi ani şi jumătate am trăit într-o stare de asediu. Acapararea României prin pârghii legislative, paralizarea instituţiilor statului român cu obiectivul de a sprijini planurile infractorilor sprijiniţi de Liviu Dragnea. Chiar daca Liviu dragnea nu mai e, gurele albe ale sale înca mai sunt.

Vom avea lupte în teritoriu, în organizaţii. trebuie să le explicăm oamenilor că răul nu s-a terminat. obiectivul PSD-ALDE a fost unul pro-infracţional. Un alt obiectiv a fost acela de întreţinere a mecanismului marilor înşelătorii economice în programul de guvernare ales al PSD prin care au manipulat atâţia votanţi în 2016.

Liviu Dragnea şi servantii lui din Camera Deputaţilor au făcut tot ce au putut să amputeze atribuţiile preşedintelui însă răspunsul oamenilor a venit pe 26 mai la referendumul preşedintelui şi la rezultatele parlamentare. În tot acest timp PNL a reuşit să apere democraţia. am dus în Camera Deputţilor o opoziţie eficientă şi aşa am apărat Camera Deputaţilor şi Parlamentul de distrugerea lor de catre PSD. În condiţiile asaltului total al PSD-ALDE, PNL a rămas consecvent apărarii democraţiei cu instrumente disponibile la nivel parlamentar.

UPDATE 16.10 Congresul Naţional PNL a început.

Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional PNL figurează alegerea unui prim-vicepreşedinte al partidului, prezentarea bilanţului politic al conducerii PNL şi aprobarea fuziunii dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, acum două săptămâni, că a acceptat propunerea liderului PNL Ludovic Orban de a deveni prim-vicepreşedinte al partidului.


Evenimentul este programat să înceapă de la ora 16.00, la Romexpo, în Capitală. La reuniune vor participa peste 3.500 de membri ai partidului, parlamentari, primari şi aleşi locali.

În cadrul reuniunii vor lua cuvântul secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite