Primarul USR din Bacău vrea să organizeze referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-COVID: „Nu e un moft, e o necesitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Stanciu Viziteu - FOTO Eduard Enea
Lucian Stanciu Viziteu - FOTO Eduard Enea

Primarul USR al oraşului Bacău, Lucian Viziteu, a afirmat marţi că doreşte să convoace un referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-COVID, precum şi pentru stabilirea unor strategii de dezvoltare a oraşului. Propunerea va fi supusă la vot în Şedinţa Consiliului Local de vineri, iar dacă aceasta va trece, Viziteu spune că referendumul ar putea fi organizat odată cu parlamentarele.

Viziteu explică că referendumul „nu este un moft”, ci „este o necesitate”, adăugând că Bacău are un număr mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Referendumul local nu este un moft, ci este despre o comunitate care vrea să lupte eficient împotriva pandemiei şi să se dezvolte.  Oricât de bune ar fi măsurile luate la nivel central, există un specific local. Bacăul are, din păcate, mai multe infectări cu noul coronavirus decât alte municipii din România. 

De aceea, trebuie să găsim soluţii pe plan local care să vină în completarea celor de la Bucureşti. Nu mă refer la coerciţie, ci la idei inteligente care să vină din consultarea specialiştilor şi a mediului socio-economic.

Oricât s-ar zbate un politician aflat vremelnic într-o funcţie, fără sprijin popular, fără consultarea directă a cetăţenilor, ideile sale nu se vor concretiza niciodată în măsuri coerente şi cu impact, mai ales într-o situaţie specială ca cea în care ne aflăm. Dialogul cu cetăţenii, întoarcerea la popor nu trebuie să fie doar sloganuri”, a anunţat marţi pe Facebook Lucian Viziteu.

Acesta din urmă a mai explicat că referendumul ar putea fi organizat odată cu alegerile parlamentare pentru a reduce costurile 

„Mi se pare cinstit, de bun simţ, să consultăm băcăuanii. Dacă ne referim la costuri, tocmai de aceea am ales ziua alegerilor parlamentare, ca să ieşim cât mai ieftin. Îmi doresc ca mandatul meu să fie transparent şi aplecat pe nevoile cetăţenilor şi spre binele comunităţii.

Sunt convins de buna credinţă a consilierilor locali şi de faptul că ocupă funcţiile pentru interesele băcăuanilor, nu pentru dorinţele unui şef de partid sau ale altuia. Din momentul în care domniile lor vor aproba oportunitatea acestui referendum, având toată strategia reieşită din consultările cu specialiştii, avem destul timp să popularizăm întrebările, tocmai ca cetăţenii să poată decidă informat. Avem şansa, cu toţii, să arătăm că suntem o comunitate unită şi responsabilă. Şi aşa vom putea scădea rapid numărul de infectări pentru a reveni la normalitate”, a conchis acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite