Ponta, de Ziua Marinei: Mă bucur că am reuşit să corectăm greşelile din trecut şi să le facem dreptate marinarilor prin legea privind pensiile de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta spune că a făcut dreptate marinarilor prin legea privind pensiile de serviciu
Premierul Victor Ponta spune că a făcut dreptate marinarilor prin legea privind pensiile de serviciu

Premierul Victor Ponta a scris sâmbătă pe Facebook, cu ocazia Zilei Marinei, că se bucură Executivul că a reuşit să corecteze greşelile din trecut şi să le facă „dreptate“ marinarilor prin legea privind pensiile de serviciu, întrucât aceştia merită respect şi apreciere pentru modul în care îşi fac datoria.

„La mulţi ani marinarilor şi navigatorilor români, de Ziua Marinei! Mă bucur că am reuşit să corectăm greşelile din trecut şi să le facem dreptate prin legea privind pensiile de serviciu – meritaţi respect şi apreciere pentru modul în care vă faceţi datoria!“, a scris Ponta pe Facebook

Proiectul de lege privind pensiile personalului navigant a fost adoptat de Parlament la sfârşitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul preşedinte Traian Băsescu pe motiv că este discriminatoriu. Parlamentul a respins în această primăvară cererea de reexaminare, legea fiind promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea prevede că aviatorii şi personalul navigant beneficiază de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care este depusă cererea de pensionare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite