Ponta: Udrea a dat bani ca interimar la Mediu pentru parcuri în zona rurală. A dat şi la Nana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat duminică seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că Elena Udrea a semnat alocări de bani, în perioada interimatului la Ministerul Mediului, pentru amenajarea de parcuri în zona rurală, printre localităţile care au promit astfel de fonduri fiind şi comuna Nana, Corpul de control al Guvernului verificând aceste acţiuni şi sesizând Parchetul.

„Întâmplător - chiar a fost o întâmplare - am sesizat Parchetul, pentru că acum am terminat cercetările la Corpul de control, pe utilizarea Fondului de Mediu cu parcurile în zona rurală”, a afirmat Ponta la România TV, citat de Mediafax.

Întrebat dacă alocările au avut loc şi în perioada de interimat a Elenei Udrea, prim-ministrul a răspuns: „De la doamna Udrea cu semnătura ei, atunci când a fost ministru interimar al Mediului după ce ne-au dat afară”.

De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a susţinut că actualul parlamentar al PMP, ca ministru interimar al Mediului, a semnat o alocate de fonduri şi pentru comuna Nana.

„A dat banii, că, de făcut, n-a făcut nimic (...) Atenţie! Doamna Udrea nu făcea, doamna Udrea dădea banii (...) Din 3.300 unităţi administrativ-teritoriale din România, fix la Nana a dat doamna Udrea, care a fost ministru la Mediu. Atenţie, n-a fost o perioadă lungă, nu ştiu, două luni sau cât a fost ? Octombrie-noiembrie până în decembrie. Eh, fix la Nana a dat. Sigur, e o întâmplare”, a precizat Ponta, citat de Mediafax, amintind faptul că fiica mare a preşedintelui are terenuri în zonă.

„Doamna Udrea este urmaşul lui Traian Băsescu. Cred că doamna Udrea este în mod sigur urmaşul politic în tot al lui Traian Băsescu. Nu sunt aşa norocos să mă lupt cu doamna Udrea  în turul al II-lea al prezidenţialelor”, a adăugat prim-ministrul României.

Elena Udrea, ca ministru al Dezvoltării în Guvernul PDL, a condus interimar Ministerului Mediului în noiembrie-decembrie 2009, după ce PSD s-a retras de la guvernare.

Guvernul a anunţat, duminică, că a sesizat organele penale acuzând că, în 2009-2012, mai multe administraţii locale, printre care cea PDL din Piatra Neamţ, condusă de Gheorghe Ştefan, şi Corbii Mari, unde primar era Constantin Anghel, au comis nereguli în utilizarea Fondului pentru Mediu pentru proiecte din Programul spaţiilor verzi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite