Ponta: România sprijină aderarea Serbiei la UE. Energia este cea mai eficientă armă şi cel mai important mod de dezvoltare, trebuie proiecte comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România sprijină total şi necondiţionat aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, care este în avantajul nostru şi al regiunii, a declarat premierul Victor Ponta, după întânirea comună de la Craiova cu premierii Bulgariei şi Serbiei.

„Vreau să subliniez importanţa proiectelor comune de infrastructură. Ne leagă Dunărea, iar Strategia Dunării poate avea un rol. Putem avea autostrăzi, poduri, dar cea mai importantă este energia, este cea mai eficientă armă şi cel mai important mod de dezvoltare. Trebuie să accelerăm proiectele de infrastructură energetică. Este important să avem acces la piaţa europeană, la energie la preţuri competitive“, a afirmat Ponta.

„Este important să punem bazele, dacă vreţi, pentru Grupul de la Craiova, aşa cum există Grupul de la Vişegrad, format din Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria. Nu ne unim împotriva cuiva, dar uniţi putem avea mai mult succes.

Îmi doresc ca peste ani întânirea de la Craiova şi Grupul de la Craiova să devină un moment istoric. Lăsăm trecutul acolo unde este el, în trecut“, a conchis premierul României.

Alături de Ponta, au mai fost prezenţi la întâlnire şi Boiko Borisov, primul-ministru al Bulgariei, şi Alexander Vucic, premierul Serbiei.

Guvernele României şi Bulgariei se reunesc, vineri, la Craiova, într-o nouă şedinţă comună, pentru discuţii privind proiecte de colaborare în energie, transporturi, dezvoltare regională, turism, precum şi despre Strategia UE pentru regiunea Dunării, reuniunea fiind precedată de o reuniune trilaterală, la nivel de prim-miniştri, între România, Bulgaria şi Serbia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite