Ponta, la Al Jazeera TV: UE trebuie să încerce să integreze emigranţii, nu să-i respingă sau să-i lase să moară pe mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta se află în turneu în ţările arabe din Golf
Ponta se află în turneu în ţările arabe din Golf

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat, la Al Jazeera TV, că se impune ca Uniunea Europeană să găsească politici de integrare a emigranţilor şi că nu pot fi ridicate ziduri în faţa celor care fug din ţări defavorizate, în căutarea unei vieţi mai bune.

„Este inacceptabil pentru Uniunea Europeană, care promovează valorile omului, să spună că nu putem face nimic decât să-i respingem pe aceşti oameni şi cred că noile fonduri alocate de ţările membre şi noi politici sau strategii pentru ajutorarea acestora este singurul răspuns bun. Cred că toate ţările europene îşi permit să primească emigranţi, pentru că aduc valoare adăugată în societate, muncind şi adaptându-se foarte repede. Sigur, politicienii populişti şi extremişti folosesc tema migraţiei în lupta politică, dar cred că aceasta este împotriva valorilor europene şi oricine vine şi respectă valorile europene este un bun cetăţean al Europei", a spus Ponta, la Al Jazeera TV, citat de Mediafax.

Prim-ministrul se află într-un turneu în ţări arabe din Golf.

El a adăugat, în intervenţia TV, că a fost constatată o creştere a numărului de emigranţi care vin prin Bosfor sau Marea Neagră, care până în prezent nu erau rute tradiţionale în acest sens, şi că sunt de aşteptat noi valuri de emigranţi, amintind şi că două milioane de sirieni sunt cazaţi în prezent în Turcia, ceea ce reprezintă o presiune şi o provocare pentru statul turc.

„Ideea, însă, de doar a-i respinge sau a-i lăsa să moară pe mare este absolut inacceptabilă. Este datoria noastră să găsim o soluţie pentru toţi aceşti oameni care fug de o situaţie dificilă", a conchis Ponta.

Premierul efectuează, în perioada 30 aprilie-5 mai, un turneu în ţări arabe din Golf, având programate discuţii cu oficiali din Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite