Ponta, despre proiectul Roşia Montană: „Sunt interese din afară ca România să nu redeschidă mineritul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară că există „interese“ din afara ţării ca România să nu redeschidă mineritul , însă a admis posibilitatea ca unii politicieni români să aibă „interese financiare“ în cazul proiectului Roşia Montană.

„Există interese economice din afara României, ca România să nu-şi redeschidă mineritul, nu doar exploatarea aurului, şi să nu fie independentă economic din punctul de vedere al gazelor. Există şi acest gen de influenţe. Din calitatea de prim-ministru, nu pot să fac publice informaţiile la care am acces“, a declarat premierul, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Totodată, şeful Executivului a subliniat că rolul comisiei speciale alcătuite în Parlament este acela de a depista posibilele relaţii „între partide, oameni politici şi o companie care are interese economice“.

„Am zis că e posibil să fie politicieni cu interese financiare. Este încă un motiv pentru care nu am vrut să ia decizia Guvernul. Nu deţin, în acest moment, informaţii că X, Ionescu sau Popescu a luat bani de la Roşia Montană. În schimb, cred că în faţa Comisiei vor fi cerute date tocmai în acest sens, dacă există legături între partide, oameni politici şi o companie care are interese economice“, a explicat premierul.

Parlamentul a votat marţi componenţa comisiei speciale care va dezbate proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Comisia este alcătuită din 10 senatori şi 11 deputaţi, iar în fruntea sa a fost ales deputatul PSD Darius Vâlcov. Posturile de vicepreşedinte le revin liberalului Andrei Gerea şi lui Haralambie Vochiţoiu, din partea PPDD, în timp ce PDL a refuzat să aibă membri în comisie.

Citeşte şi:

VIDEO Crin Antonescu, la Adevărul Live, despre Roşia Montană: „Aici se confruntă bani contra bani. Soros contra RMGC”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite