Ponta confirmă, implicit, înţelegrea Blaga-Antonescu: PNL are dreptul legitim de a reface dreapta prin absorbţia PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta confirmă înţelegerea Blaga-Antonescu
Victor Ponta confirmă înţelegerea Blaga-Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că PNL are „dreptul legitim" de a reface dreapta, absorbind PDL condus de Vasile Blaga, astfel încât în 2016 să fie constituite două blocuri politice, unul de centru-dreapta, respectiv altul de centru-stânga.

„Eu cred că este dreptul legitim al PN-ului practic de a reface unitatea dreptei absorbind PDL-ul domnului Blaga şi cred că în 2016, dacă România va avea o forţă politică puternică de centru stânga, cum este PSD, şi o forţă politică de centru dreapta cum e PNL, inclusiv cu PDL-ul domnului Blaga, poate în ALDE sau poate în PPE, lucrul ăsta nu poate fi decât benefic pe termen mediu şi lung pentru România", a declarat Ponta, într-o intervenţie la Antena 3.

De asemenea, în ceea ce priveşte o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu premierul a evitat să se exprime tranşant pentru sau împotriva acestui demers.

"Radu (Stroe, n.r.) e un tip admirabil, el spune întotdeauna ce gândeşte. Crin Antonescu şi cu mine avem obligaţia, când luăm decizii, să gândim foarte bine, să punem în balanţă tot ceea ce înseamnă... pentru că până la urmă deciziile cad pe umerii celor doi co-preşedinţi şi când vom avea o decizie într-un fel sau altul (...) Cred că trebuie să ne gândim foarte bine şi să nu ne grăbim în a lua o decizie", a susţinut Ponta, după ce a fost întrebat cum vede o eventuală procedură de suspendare.

De asemenea, el a menţionat că un astfel de demers trebuie "gândit foarte bine", fiind luate în calcul mai mulţi factori ai guvernării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite