Ponta: Bogdan Olteanu a fost numit la BNR la propunerea şefului PNL de atunci Klaus Iohannis. A fost un trafic de influenţă din partea cuiva apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta arată că mandatul lui Bogdan Olteanu a fost prelungit în 2014, la propunerea preşedintelui PNL de atunci Klaus Iohannis. Ponta o acuză pe Alina Gorghiu de trafic de influenţă pentru că l-ar fi recomandat pe Olteanu lui Iohannis.

„CINE L-A NUMIT PE BOGDAN OLTEANU LA BNR-un caz şcoală de manipulare din partea Propagandei din România !!! Şi poate un caz nou la DNA???  Dvs credeţi că l-a numit Tăriceanu ? Păcăleală-Nu e adevărat! Sau credeţi că l-a numit Crin Antonescu? Sau Isărescu? Sau PSD? Nici vorba!!! Citiţi până la sfârşit şi veţi află detalii!  Nu va lăsaţi păcăliţi de mandatul pe 5 ani primit în 2009!!! Bogdan Olteanu a fost numit pentru un nou mandat în CA al BNR în iunie 2014!!! La propunere şefului de atunci al PNL dl Klaus Iohannis! Şi cum nu cred că Dl Iohannis avea habar atunci cine e Olteanu pot să mă gândesc că la numirea să a fost vorba de un trafic de influenţa din partea cuiva foarte apropiat atunci de Iohannis?!?“, scrie Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier spune că, dincolo de numirea din 2009, mandatul lui Olteanu a fost reînnoit în 2014. „Dl Bogdan Olteanu şi-a încheiat în 2014 mandatul din 2009-de altfel şi atunci fusese numit nu pentru calităţile de economist, ci pentru cele de avocat în Cabinetul unde era asociat cu o colegă de viitor numită Alină Gorghiu / şi pentru un nou mandat de 5 ani în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al BNR a fost investit prin Hotărârea Nr 27/ 16 iunie 2014 a Parlamentului României-la propunerea PNL!!!!  Repet- Bogdan Olteanu este azi în CĂ al BNR deoarece a fost numit în iunie 2014 la propunerea PNL/ are rost să va precizez că la acea data Călin Popescu Tăriceanu nu mai era nici membru PNL, iar Crin Antonescu nu mai era preşedinte?!?“, mai precizează Ponta.

Fostul premier spune că procurorii ar trebui să cerceteze numirea lui Bogdan Olteanu la BNR. „Cine iese imediat de la PNL să spună că susţine luptă anticorupţie, şi nici usturoi nu a mâncat nici gură nu-i miroase , dacă se gândea mai bine nici nu-l cunoaşte pe Olteanu, arătând cu degetul la Tăriceanu? Păi cine l-a propus în 2014 lui Iohannis, aşa zic eu! Şi oare l-a propus în 2014 degeaba sau a fost vreun trafic de influenţa?!? Se autosesiseaza un procuror despre ce a fost în 2014 ( că parcă e mai aproape decât 2008)?“, a mai precizat Ponta.
 
Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, trimis de judecători în arest la domiciliu, ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de Sorin Ovidiu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite