Ponta anunţă "soluţia finală": Băsescu, suspendat. Crin Antonescu numeşte premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USL va lua în calcul o nouă suspendare. Crin Antonescu numeşte premierul  FOTO Mediafax
USL va lua în calcul o nouă suspendare. Crin Antonescu numeşte premierul  FOTO Mediafax

Victor Ponta a explicat care ar putea fi una dintre variantele de luat în calcul după alegerile din 9 decembrie. Dacă Traian Băsescu nu va desemna premierul susţinut de USL, atunci se va trece la o nouă suspendare a preşedintelui. În acest context, Crin Antonescu, în calitate de preşedinte al Senatului, va deveni interimar şi va putea desemna premierul.

„Dacă stăm în blocaj, soluţia finală este asta: preşedintele se suspendă, preşedintele Senatului (Crin Antonescu n.r.) devine preşedinte şi numeşte primul ministru”, a explicat Ponta.

Victor Ponta susţine că Traian Băsescu ar avea alte propuneri de premier, tot din tabăra USL, dar nu va fi acceptată nicio altă variantă. El a precizat că USL va susţine un singur candidat şi anume pe Victor Ponta.

În opinia premierului, la suspendarea din vară, greşeala USL a fost rapiditatea cu care a demarat toate procedurile pentru suspendarea şefului statului. Această greşeală i-a dat posibilitatea lui Traian Băsescu să se prezinte drept o victimă în faţa liderilor europeni.

„În primul rând, s-a schimbat total paradigma. Acum nu mai suntem noi (USL n.r.) agresorul. Acum noi suntem victima. Dacă câştigăm alegerile şi dl Băsescu nu ne lasă să guvernăm, noi suntem victima. El e agresorul”, a mai explicat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a explicat că va desemna un premier în acord cu litera Constituţiei, respectând majoritatea parlamentară. El a spus că şansele sunt slabe ca desemnarea să vină din rândul PDL. În acest caz ar mai rămâne varianta unui premier de la USL.  

"Ce vă pot garanta este că voi desemna un premier care va trebui să treacă cu un vot majoritar prin Parlament, ceea ce va legitima Guvernul indiferent cine votează pentru acest prim-ministru. Majorităţile parlamentare nu se fac nici la Cotroceni, nici la Palatul Victoria nici prin biroul preşedintelui Senatului, majorităţile parlamentare se fac în Parlament (...) Sondajele nu fac Guverne, doar majorităţile în Parlament fac şi desfac guverne. Voi desemna un premier care poate face o majoritate”, a punctat şeful statului.

Puteţi citi aici cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie accesaţi harta interactivă ce-i prezintă pe aspiranţii la fotoliile de parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite