PMP, la închiderea urnelor: „Şi-a dat Crin demisia? Vrem un proiect comun în jurul partidelor de centru-dreapta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Mediafax
Elena Udrea FOTO Mediafax

Deputatul PMP Elena Udrea, vârful de lance al PMP, Elena Băsescu, fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, candidaţii PMP la alegerile europarlamentare au aşteptat toată ziua cu sufletul la gură rezultatele parţiale ale alegerilor. În faţa unui scor zdrobitor estimat al alianţei de la guvernare şi a unui procent sub 20% al PNL, liderii PMP cer coagularea forţelor de dreapta şi aşteaptă demisia preşedintelui PNL Crin Antonescu.

Imediat după ce s-au prezentat la urne, Elena Udrea, fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, candidaţii PMP la alegerile europene, fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, dar şi membrii ai Fundaţiei Mişcarea Populară, în frunte cu preşedintele Marian Preda, au ajuns, rând pe rând, la noul sediu al PMP, inaugurat astăzi cu ocazia primului test electoral de la înfiinţarea partidului.

Nimeni nu s-a sustras de la codul vestimentar al partidului: blugii, de unde şi denumirea "partidului în blugi". Pe durata întregii zile, liderii PMP şi-au omorât  timpul pe telefon, cu postări pe Facebook şi cu urmărirea materialelor de presă, pentru a afla unde se situează PMP. La momentul adevărului, atunci când au apărut primele rezultate ale exit-poll-urilor, primul gând al liderilor PMP s-a îndreptat către Crin Antonescu şi promisiunea sa de a demisiona dacă nu obţine 20%. "Şi-a dat demisia?", au întrebat Elena Udrea şi Cristian Preda, cap de listă la alegerile de astăzi, în timp ce în faţa camerelor, de la sediul central al PSD, vorbea vicepremierul Liviu Dragnea.

A urmat apoi prima reacţie a PMP după închiderea urnelor, care a avut un mesaj clar de unificare a partidelor de dreapta. Elena Udrea a fost şi de această dată emisarul mesajului PMP, preşedintele oficial al PMP, Eugen Tomac, mulţumindu-se să se aşeze doar în rând cu ceilalţi lideri şi să asiste la discursul Elenei Udrea.

"Fraudele la vot arată că PSD nu s-a lecuit. Vom verifica listele suplimentare. Cerem partidelor de centru-reapta să găsească momentul pentru o discuţie care să ne aducă în jurul unui nproiect comun. Riscăm să se întâmple în toamnă ce s-a întâmplat acum. Nu avem o propunere, pe oricare din cei anunţaţi, care are cea mai mare şansă, îl vom susţine", a spus Elena Udrea, care a luat cuvântul din partea PMP.

PMP, două mandate

În timpul discursului, la sediul PMP au fost afişate şi rezultatele parţiale realizate de observatorii PMP din ţară. Potrivit exit-poll-ului PMP, situaţia partidelor este următoarea: PSD-UNPR-PC - 41,8%, PNL - 15,1%, PDL - 11,6%, PMP - 8,6%, UDMR-5,2%, Mircea Diaconu - 4,3%, PPDD - 3,5%, Forţa Civică - 2,2%, PRM - 2,1%, PNŢCD - 2%, Alţii - 3,5%. Chiar şi potrivit sondării făcute de aceştia, fostul ministru Teodor Baconschi, locul trei pe lista PMP, s-ar putea să nu prindă un loc în Parlamentul European. Pentru Teodor Baconschi incertitudinea va persista până la aflarea rezultatelor oficiale, după redistribuire. Astfel, potrivit primelor estimări, europarlamentarul Cristian Preda şi Siegfried Mureşan şi-au asigurat scaunele la Bruxelles.

Întrebată dacă PMP l-a dezamăgit pe preşedintele Traian Băsescu, care a declarat că aşteaptă un scor cu două cifre, Elena Udrea a spus că obiectivul lor a fost să intre în Parlamentul European. "A depins foarte mult şi de structurile de partid. Această creştere a prezenţei se datoreată şi PMP, un partid care face diferenţa. Am vorbit toţi astăzi cu preşedintele Traian Băsescu, în momentul votului. Ne-a urat succes", a argumentat Udrea.

Elena Udrea, după o serie de intervenţii în direct, a stat la telefon cu liderii organizaţiilor din teritoriu pentru a afla cum se prezintă situaţia în fiecare secţie de votare din ţară, la închiderea urnelor. Liderii PMP vor rămâne pe poziţii la sediul partidului până târziu în noapte pentru a urmări cum decurge numărătoarea voturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite