Pleşoianu: „Comisia Europeană a afectat şi chiar a atacat independenţa Justiţiei din România“. Pe cine vrea să reclame deputatul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, a afirmat, într-un mesaj publicat pe Facebook, faptul că oficiali din Comisia Europeană au afectat puternic independenţa justiţiei din România, în condiţiile în care au cerut date despre evoluţia unor dosare în care erau implicaţi politicieni de la Bucureşti.

„MCV-ul individualizat sau «MCV-ul pe persoană fizică»: Comisia Europeană a afectat şi chiar a atacat independenţa Justiţiei din România! Mi se pare bine-venită şi absolut necesară scrisoarea doamnei Dăncilă adresată preşedintelui Comisiei Europene, cum absolut necesară mi se pare o dezbatere la Bruxelles pe această temă. Am tot auzit un argument care mi se pare nu numai slab, dar perfect fals, anume acela că raţiunea pentru care au fost trimise acele scrisori dinspre Bruxelles este aceea că voiau cei care se ocupau de rapoartele MCV să ştie dacă se tergiversează dosare până dincolo de termenul de prescripţie. OK, dacă vrei să afli aşa ceva, atunci îţi sunt suficiente datele statistice, în nici un caz nu este nevoie să apelezi la nume şi prenume“, a scris Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul PSD a vorbit despre ingentinţe ale Comisiei Europene în actul de justiţie din România.„În momentul în care vorbim cu nume şi prenume despre anumite persoane, aceea nu este o informaţie tehnică, aceea este o ingerinţă, este chiar un atac la adresa independenţei Justiţiei din ţara noastră, venit - culmea - chiar dinspre cei care cică ne verifică pe noi să nu cumva să afectăm bunul mers al Justiţiei“, a mai afirmat Pleşoianu. 

Nu în ultimul rând, deputatul PSD a anunţat că depune o reclamaţie la Consiliul de Etică al Comisiei Europene vizându-l pe Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, pentru că acesta a spus că o parte a mass mediei româneşti atacă sistemul de justiţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite