Parlamentul a înfiinţat Comisia de anchetă a şefului SPP. Cine sunt membrii noii structuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Pahonţu şi Liviu Dragnea. FOTO Arhivă Adevărul
Lucian Pahonţu şi Liviu Dragnea. FOTO Arhivă Adevărul

Parlamentul a adoptat, marţi, proiectul prin care este înfiinţată Comisia de anchetă a şefului SPP, Lucian Pahonţu. Noua structură a Parlamentului nu a stabilit încă de cine va fi condusă, şefia acestei comisii fiind a PSD, conform algoritmului politic.

„Constituirea pe pure speculaţii creează o diversiune periculoasă. Nu poţi ancheta instituţii pe bază de speculaţii. Diversiunea creată arată disponibilitatea pe care, din păcate, o aveţi. E trist pentru România, pentru oamenii corecţi şi muncitori, faptul că v-aţi specializat în distrus instituţii“, a declarat Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL. 

Comisia de anchetă a şefului SPP a fost înfiinţată cu 225 de voturi „pentru“ şi 106 „împotrivă“. PNL a anunţat că va ataca la CCR proiectul de hotărâre. 

PSD are şapte membri în această comisiei, doi fiind senatori (Pavel Marian şi Ionel Butunoi) şi cinci deputaţi ()Mitică Mărgărit, Eugen Neaţă, Alexandru Bălănescu, Mihaela Moager şi Liviu Pleşoianu). PSD va da şi preşedintele comisiei. 

PNL i-a nominalizat pe Victor Paul Dobre, Daniel Fenechiu şi Nicolae Neagu. USR l-a desemnat pe Bogdan Rodeanu pentru comisie şi ALDE pe Ică Florică Calotă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite