Parlamentul va dezbate, miercuri, Statutul aleşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Birourile permanente reunite au decis convocarea unei şedinţe de plen reunit al Parlamentului pentru miercuri, începând cu ora 12.00, pentru votul la Statutul parlamentarilor, în conformitate cu decizia CC, a precizat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

"S-a decis o şedinţă comună mâine, începând cu ora 12.00, pentru votul în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale", a precizat Antonescu, citat de Mediafax.

Antonescu a precizat că, din punctul de vedere al conducerii Camerelor, se poate da votul asupra Statutului parlamentarilor şi în condiţiile în care Curtea Constituţională nu a publicat motivarea.

"Din punctul de vedere practic al conducerii celor două Camere, având în vedere că suntem şi pe ultimii metri ai sesiunii, cred că putem da acest vot şi fără motivare, pentru că ceea ce contează - contează decizia, soluţia".

Birourile permanente reunite ale celor două Camere au fost sesizate marţi cu Raportul Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune, referitor la proiectul de hotărâre a Parlamentului cu privire la modificarea Regulamentului şedinţelor comune.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, pentru Mediafax, că va solicita în USL ca în această săptămână, ultima din actuala sesiune, Parlamentul să adopte, în plenul reunit, modificările aduse Regulamentului şedinţelor comune.

Zgonea aspus că amendamentele la acest proiect trebuie depuse până marţi, în condiţiile în care luni este zi liberă.

Zgonea a spus că aceste amendamente vor trebui cuprinse în Raportul comisiei de resort, care va fi supus, potrivit intenţiei sale, votului plenului comun al Parlamentului din această săptămână.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite