Orban: „Avem informaţii că Dragnea va declanşa procedura de demitere a lui Iohannis săptămâna viitoare”. Ce spune USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Ludovic Orban avertizează cu privire la planurile liderului PSD, Liviu Dragnea.
Preşedintele PNL Ludovic Orban avertizează cu privire la planurile liderului PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, că deţine „informaţii aproape certe” potrivit cărora liderul PSD, Liviu Dragnea, va declanşa procedura de demitere a preşedintelui Klaus Iohannis săptămâna viitoare.

Liderul liberarilor a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că are „informaţii aproape certe” despre faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-ar pregăti să înceapă procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, săptămâna viitoare şi „să dea foc ţării”.

„Clanul Dragnea e pregătit să dea foc ţării. Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui României în cursul săptămânii viitoare şi că este sprijinit în acest demers şi de Tăriceanu şi de acoliţii săi", a declarat Ludovic Orban.

Totodată, preşedintele USR, Dan Barna spune că va discuta cu PNL şi PMP pentru a găsi o strategie comună de împiedicare a PSD în ceea ce priveşte suspendarea lui Klaus Iohannis. De asemenea, el susţine că lui Liviu Dragnea îi este frică să organizeze un referendum pentru demiterea preşedintelui, deoarece ştie că îl va pierde.

„Lui Dragnea îi e frică de popor. USR va lupta din răsputeri să oprească tentativa de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregăteşte o mutare neconstitutuţională şi abuzivă: suspendarea preşedintelui pentru a prelua, prin Călin Popescu Tăriceanu, conducerea României şi pentru a distruge instituţiile care-i mai rezistă”, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

Acesta a mai spus că va discuta cu partidele din opoziţie pentru a găsi o strategie prin care PSD să nu îl poată suspenda pe preşedinte şi să îi confingă pe aliaţii Coaliţiei să nu intre ăn joc.

„Voi încerca, în zilele ce vin, să discut cu celelalte partide parlamentare de opoziţie, PNL şi PMP, pregătirea unei strategii comune pentru a împiedica un astfel de atac neconstituţional şi nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Cred că este momentul să încercăm să-i convingem pe aliaţii PSD - ALDE, UDMR şi grupul minorităţilor- să nu intre în acest joc, să nu fie doar pioni într-un plan care nu e al lor şi care va arunca România în haos şi dezbinare”, a mai spus Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite