Oprea, laşule, demisia! Doamna Gigină, vă cerem noi iertare pentru ei!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tovarăşu’ general, să trăiţi! Ce faci, e totul bine în lumea aia mizerabilă în care trăieşti? E minunat în universul ăla al tău, plin de mafioţi, în care te crezi cel puţin Dumnezeu, nu? E cool, în mintea ta bolnavă, să crezi că tu şi leprele de lângă tine puteţi la infinit să ne sfărâmaţi ţara în bucăţi, să ne jucaţi vieţile la poker, nu?

E mişto în lumea aia de psihopaţi în care trăieşti tu, numită Parlamentul României, numită Mafia României, să crezi că orice faci, oricât furi, pe oricine omori, nimeni, niciodată, nu îţi poate face nimic. Nu vă poate face nimic. E, cum să spun, o viaţă ideală, pentru nişte infractori, să împărţiţi între voi, zeci de ani, toată puterea în ţara noastră, toţi banii ţării noastre, tot viitorul ţării noastre, mimând opoziţii, mimând interes naţional. E fain, nu?, în sufletele voastre vândute, să ştiţi că puteţi să prostiţi un popor, să-l umiliţi cum vreţi, cât vreţi, fără să vi se întâmple nimic. E perfect, tovarăşu’ general, să-ţi tragi doctorate furate, să te destrăbălezi pe banii munciţi de noi, ceilalţi, să-ţi promovezi toate lepădăturile în fruntea ţării noastre, să-ţi afişezi faţa aia de interlop cu apucături de stăpân de sclavi şi să ai la cheremul tău vieţile noastre, nu?

Or fi perfecte toate astea în lumea ta de psihopaţi! Dar nu şi în a noastră. În lumea noastră de oameni normali, pe care tu n-ai cunoscut-o niciodată. Noi nu ucidem oameni. Noi nu ne luăm diplome furând ce au muncit şi au învăţat alţii. Noi nu-i buzunărim pe cei din jur. Noi nu-i batjocorim pe cei de lângă noi. În lumea noastră mică, aşa cum vi se pare vouă, interlopilor care aţi ajuns să ne stăpâniţi ţara, vieţile, se trăieşte altfel. Se trăieşte muncind, muncind mult, se trăieşte crezând în valori, se trăieşte cu sacrificii, se trăieşte cu zâmbete sincere, cu fericiri dumnezeieşti, se trăieşte iubind, se trăieşte uitându-ne la ceilalţi şi încercând, cât de mult putem, să ajutăm. În vieţile noastre se trăieşte greşind, dar acceptând că am greşit, dorind să fim mai buni. În lumea noastră, cea de care voi doar vă bateţi joc, trăim după legi. După legi drepte, nu după legile mafiei, aşa cum faceţi voi.

Mă uit la tine, tovarăşu’ general, şi îmi e scârbă! Nu mă aşteptam să faci, acum, când ţi se cere să fii judecat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, să faci altceva decât ceea ce eşti învăţat. Să te ascunzi ca un hoţ, să minţi, să-ncerci să scapi de vină, să pui la cale tot felul de diversiuni, să inventezi, împreună cu interlopii tăi din Parlament, tot felul de scenarii de prostit poporul. Mă aşteptam chiar şi la asta, să-ţi bagi toată familia în mizeria ta. Mă aşteptam să votezi, ca un nesimţit, aşa cum aţi făcut toţi cei 73 de infractori din Senat, pentru imunitatea ta. Mă aşteptam să te „spele“ toate slugile mafiei infiltrate în televiziuni şi ziare. Mă aşteptam să vă cuprindă pe toţi teama, când vedeţi oameni, din nou, ieşind cu miile în stradă.

Dar hai să-ţi spun ceva! Porcăria asta de securist pe care încerci acum, de frica Străzii, să o faci, e încă o diversiune. Ştii şi tu asta, ştiu şi toţi mafioţii tăi care te-au scăpat de judecată pentru ucidere din culpă. Hârţoaga aia pe care i-ai trimis-o infractorului Tăriceanu, întâiului spălător de cadavre al mafiei din Parlament, prin care ceri să se reia votul privind solicitarea DNA de a ţi se ridica imunitatea, e bună doar pentru păcălint proştii. Nicio lege din ţara asta nu permite reluarea votului în astfel de situaţii. O spun chiar şi prietenii tăi mafioţi care conduc Senatul. Dar, tovarăşu’ general, dacă tot spui că „nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie“, ai doar o şansă, doar una singură ca să îţi demonstrezi nevinovăţia: demisia din Senat! Şi, cine ştie, poate aşa vei fi şi tu, măcar o dată-n viaţa ta, un general adevărat, şi nu un izmenar.

PS: Doamna Gigină, îmi este foarte greu să vă pot spune ceva. Nici nu ştiu ce îi poţi spune unui părinte al cărui copil a murit. Cred că orice cuvinte sunt mult prea mici. Mă gândesc, doamnă, la Matei, copilul meu de 10 ani, mă gândesc doar că sunteţi un om extraordinar, aşa cum eu nu aş fi putut fi în locul dumneavoastră. Mă gândesc că sunteţi un om foarte puternic, nici aşa nu aş fi putut fi. Mă gândesc că ţara asta, dacă ar vrea să vă cunoască, sigur ar fi mai bună. Aşa cred eu, deşi nu vă cunosc. Doar v-am citit câteva rânduri pe care le-aţi scris pe Facebook şi orice încercare de a mă pune în locul dumneavoastră m-a dărâmat. Nu-mi pot imagina! Doamna Gigină, vă scriu doar pentru a vă ruga să ne iertaţi! Să ne iertaţi pe toţi! Noi toţi suntem de vină pentru că suferiţi. Pentru că ţara noastră a ajuns pe mâna mafiei.

Vă rog să ne iertaţi pentru toate momentele noastre de slăbiciune, de indiferenţă, de laşitate, care au făcut ca zeci de ani să ne lăsăm pe mâna unor indivizi care au avut un singur scop: să ne fure şi să ne omoare! Vă rog să ne iertaţi pentru toate zilele în care am fi putut protesta faţă de toate nedreptăţile care ni se fac! Vă rog să ne iertaţi pentru toate voturile pe care nu am avut chef să ni le dăm, considerând că, aşa, vom rezolva ceva! Vă rog să ne iertaţi că nu i-am sancţionat, de fiecare dată când ar fi trebuit, pe toţi cei cărora le plătim salariile ca să aibă grijă de noi! Sperăm doar ca măcar de acum să fi învăţat ceva, să fim mai buni, să fim mai conştienţi de ce avem în jur. Vă cerem noi iertare şi pentru ei, pentru cei care vă spun că cel mai bine ar fi să nu ne mai vorbiţi! Să ne vorbiţi, doamnă, sper să o faceţi, pentru că noi vă ascultăm. Aveţi tot dreptul să ne spuneţi ceea ce vreţi, de câte ori vreţi, aveţi tot dreptul să vă plângeţi copilul aşa cum simţiţi. Doamna Gigină, vă cerem noi iertare pentru ei, pentru cei care măsoară viaţa simplu, mişeleşte, nedrept, numărând suflete în bani!

P.S.2: Gabriel Oprea a anunţat, pe Facebook, în această după-amiază, că îşi dă demisia din Senat. Acest lucru nu face, deocamdată, posibilă ancheta DNA, deoarece Oprea beneficiază de imunitatea pe care o avea în calitate de ministru, faptele fiind comise în vremea în care conducea Ministerul de Interne. Pentru a putea fi anchetat de DNA, procurorii anticorupţie trebuie să ceară avizul preşedintelui Klaus Iohannis pentru retragerea imunităţii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite