Noi amendamente controversate, depuse la Legea graţierii. Voiculescu şi Vişinescu ar putea fi printre beneficiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Şerban Nicolae nu este singurul parlamentar care a depus amendamente controversate la Legea Graţierii. Alţi patru deputaţi de UDMR, PSD şi ALDE au depus amendamente pe acest proiect, printre solicitări fiind graţierea celor pedepsiţi pentru fals în înscrisuri oficiale sau a celor care au peste 70 de ani.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a depus, luni, mai multe amendamente controversate la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat. Prin acestea, condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. 

Liderul senatorilor PSD a punctat că a depus amendamentele fără a se consulta cu partidul, fiind dreptul său de a face asemenea propuneri.

Însă, pe lângă Şerban Nicolae, amendamente controversate au depus şi senatorii Csaszar Karoly Zsolt şi Tanczos Barna (UDMR). Aceştia ar vrea ca şi pedepsele pentru falsul în înscrisuri oficiale, falsul intelectual şi falsul informatic să fie graţiate. Mai mult, unul din ei, Tanczos Barna, a fost pus sub urmărire penală de DNA, în 2014, pentru fals intelectual.

La rândul său, senatorul PSD Liviu Brăiloiu propune să fie graţiaţi toţi cei care au peste 70 de ani. Cu adoptarea unei asemenea propuneri, omul de afaceri Dan Voiculescu sau fostul torţionar Alexandru Vişinescu ar putea fi eliberaţi. Tot Brăiloiu  propune graţierea în parte, cu 1/2, a pedepselor cu închisoare aplicate: femeilor însărcinate si persoanelor care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, dacă nu li s-au interzis drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească. 

Amendamentul depus de Brăiloiu este susţinut şi de senatorii Csaszar Kroly Zsolt şi Tanczos Barna. Şi senatorul ALDE Ionuţ Sibinescu a depus un amendament prin care propune să nu se mai dea graţiere pentru corupţi dacă ei nu plătesc prejudiciile, respectiv atunci când nu returnează prejuciul din rea-credinţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite