Nicolicea, prima reacţie după ce a fost refuzat de Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Nicolicea, propunerea  PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis continuă să încalce Constituţia, prin refuzul remanierii.

„Restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională. Pentru acest motiv nu (ar trebui să facă PSD restructurare guvernamentală - n.r.). După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu e prima dată când încalcă deciziile CCR. A făcut-o bine. Punct. A încălcat ultima decizie a CCR. Pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia”, a declarat Eugen Nicolicea, miercuri, la Parlament, potrivit Mediafax. Argumentul lui Nicolicea e fals, pentru că Iohannis poate refuza fie pe motiv de oportunitate, fie pe motiv de legalitate. 

Deputatul PSD a precizat că nu a avut discuţii cu Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă, după refuzul lui Klaus Iohannis cu privire la remanierea guvernamentală.

„Doamna premier a respectat Cosntituţia. Era un drept constituţional de a numi interimar. Numirea unui interimar înseamnă ca practic cei care şi-au dat demisia nu îşi mai continuă activitatea”, a afirmat Nicolicea.

Deputatul PSD a precizat că cei care au dreptul să sesizeze CCR ar trebui să decidă dacă este necesară o sesizare în această situaţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite