Ministrul Justiţiei, atacat de un lider ALDE: Nu putem să-l mai numim pe Tudorel Toader ministru al coaliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steluţa Cătăniciu, deputat ALDE
Steluţa Cătăniciu, deputat ALDE

Vicepreşedintele ALDE, Steluţa Cătăniciu, a declarat miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că nu-l mai poate  considera pe Tudorel Toader ministru al Coaliţiei PSD-ALDE după ce a declarat că „nu se justifică“ în faţa lui Liviu Dragnea. Cătăniciu crede că Guvernul Grindeanu are „o problemă”.

„Eu nu cred că mai putem să-l numim pe domnul ministru, ministru al coaliţiei. Încerc şi eu să mă dezmeticesc văzând reacţiile domnului ministru cu privire la acest proiect. Nu vă supăraţi, vorbim despre un guvern politic. Eu, la această oră, cred că sunt unul dintre parlamentarii care a încercat să găsească o explicaţie logică, bazată pe raţiune, evident, atunci când dânsul, în urma acelui raport de evaluare cu privire la încălcarea Constituţiei de către DNA, a avut acele concluzii. (…) Nu înţeleg pe cine reprezintă dânsul în guvernul Grindeanu, pentru că ministrul Justiţiei este unul dintre cei mai importanţi miniştri ai unui guvern. Or, dânsul spune că mă voi duce la o şedinţă a coaliţiei, dacă voi fi chemat. Politicile publice, mai ales în dreptul penal, şi sunt atât de multe probleme în acest domeniu (...), aparţin guvernului. Un ministru tehnocrat, care să nu colaboreze cu partidele care formează coaliţia de guvernare şi implicit susţin guvernul, pune semne de întrebare. (...) Sunt decizii care trebuie să fie asumate politic. Sigur că dânsul spune că se duce la catedră, având calitatea de rector. Costurile în plan politic le vor plăti cele două partide, PSD şi ALDE. Cred că la această oră Guvernul Grindeanu are o problemă.”, a declarat Steluţa Cătăniciu.

Întrebat dacă va răspunde în faţa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a premierului Sorin Grindeanu pentru concluziile raportului, Tudorel Toader a spus: "De ce trebuie să răspund eu? Eu am făcut evaluarea mea. Nu cred că trebuie să le răspund dânşilor. Dacă mă vor întreabă, le voi spune, dar nu prin intermediul presei”.

Ministrul Justiţiei a precizat că dacă va fi invitat într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare în calitate de membru al Guvernului, este firesc să meargă. "Dar, reţineţi, dacă voi fi invitat, cu nuanţă că nu mă duc să mă justific, ci mă duc să fac mai bine explicat conţinutul acelui raport şi concluziile”, a mai spus Toader.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite