Meleşcanu: Graţierea este o lege absolut necesară. ALDE susţine proiectul care nu se referă la graţierea actelor de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat, vineri, că o lege a graţierii este „absolut necesară”, având în vederea aglomeraţia din penitenciare, „de 200 la sută”, el precizând că ALDE susţine, potrivit informaţiilor pe care le are, proiectul de lege care a fost trimis de Guvern la Parlament şi care nu prevede clemenţă pentru actele de corupţie.

„Graţierea este o lege absolut necesară, dat fiind faptul că, la ora actuală, în sistemul penitenciar din România supra-aglomerarea este de 200 la sută. Parlamentul dezbate această lege într-o manieră foarte transparentă. Există amendamente, inclusiv făcute de domnul Şerban Nicolae. Poziţia noastră pentru moment, din câte ştiu eu, este de a sprijini proiectul care a fost aprobat în Guvern, care l-am trimis la Parlament, ceea ce nu se referă la graţierea actelor de corupţie”, a afirmat Teodor Meleşcanu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Câmpina, unde a deschis un cabinet parlamentar, potrivit News.ro. 

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. 

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie şi a subliniat că, oricum, doar legea graţierii nu rezolvă problemă supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiţii în infrastructură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite