Ludovic Orban nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar: Orice persoană publică aflată în situaţia mea ar trebui să facă ce fac şi eu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Vasile Blaga sunt urmăriţi penal de DNA FOTO Arhiva Adevărul
Ludovic Orban şi Vasile Blaga sunt urmăriţi penal de DNA FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat că nu îşi va depune candidatura la alegerile parlamentare şi nici nu va candida pentru o altă funcţie publică înainte ca instanţa să se pronunţe asupra acuzaţiilor de corupţie.

 „În ultima vreme au apărut foarte multe bârfe, zvonuri, discuţii referitoare la ce voi face la alegerile parlamentare. Recunosc că am avut foarte multe discuţii pe temă asta , că am primit oferte, că am reflectat, la propunerea multor prieteni, la o candidatură independenţa, că au existat discuţii în PNL privitoare la posibilă candidatură a mea şi a altor colegi pe listele PNL. Decizia mea este de a nu îmi depune candidatură în alegerile parlamentare din 11 decembrie“, a spus Ludovic Orban.

Deputatul mai spune că nu va candida pentru nicio altă funcţie publică până la o decizie a instanţei. „Sunt profund nedreptăţit de ceea ce mi s-a întâmplat. Acuzaţiile împotrivă mea sunt total nefondate. Cu toate acestea, până când instanţă nu se va pronunţa, nu voi candida pentru nicio funcţie publică.  Rămân liberal şi membru al PNL, mă voi implică în continuare în promovarea ideilor liberale şi în susţinerea PNL. Sunt convins că PNL astăzi este singură forţă politică ce poate învinge PSD şi poate asigură o guvernare rezonabilă pentru România. Cred că orice persoană publică aflată în situaţia mea ar trebui să facă ce fac şi eu“, a mai spus Orban. 

Ludovic Orban a fost trimis în judecată în dosarul în care procurorii DNA îl acuză că a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei.

Şi Vasile Blaga, pus astăzi sub control judiciar, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de senator. Blaga şi-a dat demisia şi din funcţia de copreşedinte PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite